Свържи се с мен

Дата за вашето събитие

Свържете се и попитайте дали съм свободен за заснемане на вашата дата. Ще ви дам повече информация относно цени, пакети и продукти и ще отговоря на всички ваши въпроси

  Wedding

  7 топ предпочитани места за фотосесия около гр. Варна

  Кои са предпочитаните места за фотосесия около гр. Варна

  Предстои ви да изберете от няколко места за фотосесия, но не знаете кое

  Тук ще разкажа за топ 7 предпочитани места за фотосесия за младоженци около гр. Варна, които да ви помогнат в избора

   

  Част от организацията на сватба е да изберете с половинката места за фотосесия. Денят на мечтаната сватба дойде, минали са всички ритуали, и като част от програмата за целия сватбен ден, идва ред на любимата на всички младоженци – сватбената фотосесия.

  В тази статия ще разгледам някои от предпочитаните лично от мен места /а също и от младоженците/ за тяхната фотосесия.

  Първия съвет, който съм давал нееднократно, и ще повторя отново е, че най-добре е да се отдели време само и единствено за младоженците. Това е техният специален момент и не е нужно с тях да идва антураж от още 20 човека гости и роднини. Присъствието на много хора ще внесе допълнително напрежение и следствие на това булката и младоженеца няма да се чувстват никак комфортно по време на самите снимки. А за разлика от останалите моменти в сватбения ден, където всичко е много динамично, една сесия се снима бавно. За нея е нужно да има предварителна психическа нагласа, и двойката да е максимално спокойна. Оптималното време за фотосесия през сватбения ден е да се отделят поне 60 минути чисто снимачно време. Това означава след набелязване на локацията да се предвиди времето за път до там и обратно и времето за самите снимки.

  Един от най-честите въпроси които също ми задават е: „къде да си държим ръцете“. И най-честият отговор е: „дръжте ги в ръката на половинката“. Кадрите от сесията показват вашата привързаност и доверие един към друг, никой няма да ви се скара, че се държите за ръце.

  Мисълта ми беше за локациите

  КК „св.св. Константин и Елена“

  Много любима моя локация е курортен комплекс „св. св. Константин и Елена“, който се намира само на 8 километра от центъра на град Варна. Това е най-старият български курорт и е едно от най-предпочитаните места за сватбена фотосесия. Разполага с голям и удобен паркинг точно пред к-с Астор Гардън. Една от топ локациите тук е вила Чинка и плажът под същата вила. Красивите гледки и забележителностите, които се намират на това уникално място, ще направят снимките още по-оригинални и впечатляващи.

   

  Еко-парк Златни пясъци:

  Също много любима моя локация за фотосесии. Много хора го бъркат с Ботаническата градина, която се намира до „Св. св. Константин и Елена.“. Красивият Еко-парк се намира навътре в гората, мястото е доста спокойно и тихо, като освен че предлага много възможности за отдих сред природата, това е подходящо място за сесии в сватбения ден. Хората, които обичат природата, със сигурност ще оценят красивите места и гледки в Еко-парк Златни пясъци. Това е един естествен, красив декор, благодарение на който снимките ще бъдат по-различни, уникални и приказни.

   

  Ботаническата градина:

  Както споменах и по-горе, близо до Варна се намира и Ботаническата градина. Добре подържана, с места за паркиране, предлага много и разнообразни локации. Красиви алеи, чудесни градини с много дървесни и цветни видове. Има входна такса и такса за сесиите, затова препоръчвам да се осъществи предварителна уговорка за дата и час

   

   

  Евксиноград:

  Няма как да пропусна и една от най-аристократичните локации във Варна за сесии – резиденцив Евксиноград. Като голям любител на историята, обожавам да снимам на това място. Само на 8 километра северно от Варна, край брега на морето, се намира първата и най-старата извънградска резиденция на българските владетели от последното българско царство. Това е прочутият Евксиноград, известен с великолепните си градини, паметник на парковото изкуство от световна величина. Дворецът е недвижима културна ценност от национално значение.

   

   

  К-с Барите, с Чернево:

  Красивият комплекс „Барите“ се намира на 36 км от Варна, в гората на село Чернево. Мястото е запазило българският дух и е чудесно за сватбена фотосесия, особено за сватби с фолклорна тематика. Красивото кътче ще ви завладее с усамотението и красотата на непокътнатата природа. Със сигурност тук стават едни от най-добрите сватбени снимки.

  Много интересна е и една от легендите за това красиво и уникално място. Тя разказва, че преди много, много лета, в местността Барите е живял стар чорбаджия със своите трима сина. Той бил толкова богат, че хората разказвали, че звездите на небето били по-малко от овцете му. Чорбаджията обичал много своите смели синове и и за него те били най-голямото му богатство. Всички живеели щастливо и задружно в продължение на години. Един ден, обаче, чорбаджията, вече много стар,, легнал на смъртен одър. Синовете изведнъж забравили братската обич, като постоянно се карали за подялбата на имота – на всеки му се струвало, че другият получава повече. Те решили, че цялото богатство трябва да вземе само един от тях, а кой ще е той трябвало да каже баща им. Сърцето на стареца се разкъсвало от молбата на синовете, толкова му било болно, че децата му се карат в последните часове на неговия живот. Именно затова той решил да им нареди да направят три вира, така че водата, която идвала от извора да пълни първия, от първия да прелива във втория, и от втория в третия.
  Въпреки че не разбирали молбата му, синовете все пак решили да изпълнят последното желание на баща си. Когато всичко било готово, бащата ги накарал да запушат преливника от първия към втория вир, така че водата да пълни само първия. Това и направили.
  Не минало много време и вторият и третият вир пресъхнали, а първият се препълнил, стените му не издържали и той се разрушил.
  Бащата погледнал своите синове и рекъл:
  “Ако дам любовта си само на един от вас, то тя ще го унищожи, защото е прекалено силна само за едно сърце. Недейте да прекъсвате свещената връзка между вас, защото ще пресъхнете също като тези два вира. Вземете поука от думите ми, синове мои, обичайте се и никога повече не карайте бащино сърце да дели ! “
  След тези думи синовете се засрамили от постъпката си, прегърнали се, паднали на колене пред баща си и със сълзи на очи му поискали прошка.
  Старецът дал прошка, усмихнал се и спокоен предал Богу дух.
  И до днес трите вира в местността Барите пазят завета на бащата и напомнят на поколенията , че братската обич няма равна по богатство.

   

   

  Голф игрища:

  Едни от любимите места за младоженците, когато става въпрос за фотосесия, са тези уникални места, които се намират на около 50-55км от Варна. Лайтхоус Голф и Спа игрище, Блексирама Резорт и Трейшън Клифс Голф и СПА Ризорт. Тези места ще ви очароват с красивите си гледки, зеленина и вълшебни пейзажи. Ще останете без думи пред  вида на луксозни къщи, вписани в природата. Край игралните полета се простират елитни сортове лозя, от които се произвежда бутиково бяло и червено вино. Младоженците имат възможност да включат и тематичен голф елемент, като от комплекса ще им предоставят голф колички и екипировка.

  Лайтхаус Голф Ризорт и СПА е разположен на скали над морето върху площ от близо 1 000 декара. Освен професионалното голф игрището, комплексът включва пет жилищни селища от различни по големина апартаменти, самостоятелни и редови къщи, луксозни вили. Кварталите Грийн, Лейк и Форест са заобиколени от голф терена, а Марина и Лайтхаус са разположени на скалите над морето.

  Комплексът Блек Сий Рама се разполага върху красиви скали над морето и  към него се открива панорамна гледка. „Блек Сий Рама“ е първото у нас голф селище от затворен тип, състоящо се от 500 ексклузивни вили с басейни и гледка към залива на запад от нос Калиакра и към игрището.

  Трейшън Клифс Голф и СПА Ризорт се намира между селата Топола и Божурец, до курортите Балчик и Каварна. Разположен на самия Черноморски бряг, комплексът включва голф игрище, яхтено пристанище, жилищни сгради, вили и няколко хотела.

  Кейовете на с. Казашко:

  Ако обичате морето и искате една красива морска фотосесия, препоръчвам ви да изберете за място – кейовете на село Казашко. Снимките там стават много красиви, особено по залез. Той и тя с романтична прегръдка, на красив морски фон… това е истинска класика!

   

  Градска среда:

  В град Варна има много красиви и впечатляващи места и сгради, които са изключително подходящи за сватбена фотосесия. Уникална природа, романтичен дух, красива архитектура с богата история… градът предлага възможност за оригинални снимки, с които да увековечите най-специалния момент в живота си. Някои от най-красивите сгради, които са подходящи за сватбена фотосесия са: величественият катедрален храм „Св. Успение Богородично“, който очарова както варненци, така и туристите на морски град.

  Това е най-големият християнски храм във Варна. Kyпoлитe нa ĸaтeдpaлaтa във Bapнa ca пoĸpити cъc злaтни лиcтoвe и изглежда много красиво. Други красиви сгради са: Щабът на Военноморските сили, сградата на драматичен театър „Стоян Бъчваров“, Дом на архитекта, Археологически музей, музей на Възраждането, Римски терми и още много други.

  Това бяха топ 7 места за фотосесия около гр. Варна. Надявам се, че ви е била полезна статията. Ако имате допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с мен

  БОНУС: Има още една моя много любима локация близо до гр. Варна и това е Ботаническата градина на гр. Балчик 🙂 Уникално място, с много история, което съчетава едновременно пищни и красиви градини със страхотен плаж 🙂

   

  Автор: Надежда Георгиева

  Един коментар за “7 топ предпочитани места за фотосесия около гр. Варна”
  1. […] граждански/или изнесен/ ритуал, църковен ритуал, фотосесия, уелкъм дринк за гостите, влизане в ресторанта. […]

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

  Instagram

  [instagram-feed showbutton=false showheader=false num=7 showfollow=false imageres=true] Последвай ме @BBalev
  Call Now Button