Свържи се с мен

Дата за вашето събитие

Свържете се и попитайте дали съм свободен за заснемане на вашата дата. Ще ви дам повече информация относно цени, пакети и продукти и ще отговоря на всички ваши въпроси

  Wedding

  Помощ, сватбата ми!

  Здравейте, в тази статия ще разгледаме малко повече подробности ситуацията около действащата към днешна дата карантина заради коронавируса Covid19.

  Ситуацията

  Знаете всички, заради въведените извънредни мерки, в момента не работят заведения, ресторанти, комплекси, големи търговски магазини и др. Съответно не се допускат и големи събирания на хора, в т.ч. и сватбените събития разбираемо няма как да се състоят. Това е ситуацията към днешна дата. Всички запазени дати и ангажименти е невъзможно да се случат. И месеци наред планиране е на път да се сгромоляса със страшна сила…Но дали е така в действителност? Отменяме сватбата като събитие, но трябва ли да отменяме любовта?

  Какво да направим

  Не разбира се. Какво може да се направи? Първосигнално всички около младоженците ще възкликнат: „край, няма да има сватба…, има карантина…, не се изпълняват полетите от чужбина…“ и т.н. Най-доброто обаче което можете да направите е да отложите, а не да отменяте сватбеното си събитие. Да насрочите нова дата. Няма никакъв смисъл да се отказвате от деня на мечтите си. Преценете кой е по-силен, коронавируса или вие? Вашата сватба срещу вируса. Аз мисля, че вие сте по-силните

  Да помислим

  Как обаче да отложим за нова дата вече поет ангажимент? Важните неща безспорно са много, тук ще се опитам да нахвърлям някои от тях. Влезте във връзка по телефон или имейл с ресторанта или комплекса, екипа за декорация, екипа за фотография, водещ и диджей /или оркестър/, гримьор и фризьор, и не на последно място вашите гости, роднини и приятели.  Изговорете с екипите, които сте ангажирали за свободни дати в техните графици на по-късен етап, или направо за следващия сезон догодина. Ще се наложи няколко пъти да „развъртите телефоните“, но няма как.

  Подготовка

  Сега заради карантината не е нужно да излизате от дома си, което е доста удобно. На разположение пред вас трябва да са сватбеният ви график, телефоните или имейлите на всички ангажирани професионалисти, лаптоп или компютър и мобилният ви телефон. Може да добавите и чаша вино за настроение и релаксираща музика, защо не. Нека позвъняванията и изпращането на имейли започнат сега.

  Действията

  Хубаво е да се мобилизирате психически и да се заредите и с малко търпение. Всичко е във вашите ръце. Наетите от вас хора, следва да са гъвкави и да откликнат максимално бързо още на третото или четвърто максимум позвъняване. Ако сте решили все пак да кореспондирате по имейл, още в рамките на деня следва да получите обратна връзка. След като разпишете свободните дати на наетите от вас специалисти, лесно ще сверите коя свободна дата е максимално удобна за всички. И най-вече за вас като младоженци. И да запазите нея като нова дата за вашия сватбен ден. Много от нашите двойки, които ни ангажираха за тази година избраха дата за ранните есенни месеци, септември или октомври. Тези при които организацията изисква повече усилия, или които имат преобладаващи гости от чужбина, решиха да отложат сватбеното си събитие за следващия сезон през 2021-ва.

  Какво постигнахте

  Така, вече имате нова насрочена дата. Съвета ми е да получите допълнително споразумение към вашите договори с всеки един професионалист поотделно за промяната в календара на ангажимента. Това не струва абсолютно нищо на никого, а и така ще имате пълна гаранция, че ще се запази вече платеното от вас капаро. Освен това един гъвкав и коректен към вас професионалист ще ви предложи и допълнителен бонус. Като пример моят екип и аз ще подарим на всички младоженци една допълнителна малка фото-книга в размер 15/15см. Също така могат да ви предложат и гъвкав вариант за остатъчното плащане.

  Нови възможности

  Например да се разплатите до три работни дни след сватбеното събитие, или да го направите на две вноски. Ако сте заплатили 30% капаро, след сватбата в определен срок да заплатите на два пъти оставащите 70% от договореното възнаграждение. Тук разбира се говорим за по-големите пера в бюджета за сватбения ден. Нито един уважаващ себе си и дейността си професионалист не би трябвало да ви отказва. По никакъв повод. Вероятно ще се наложи да проведете два или три уточняващи разговора. И след това да стигнете до споразумение, което е изцяло във ваш интерес. Без да губите абсолютно нищо. А само да спечелите.

  Продължаваме напред

  И след като вече я имате изписана пред вас новата дата, с новите допълнителни споразумения към вашите договори осъзнавате, че имате още няколко месеца на спокойно планиране. Имате достатъчно време да помислите за онези дребни детайли, за които сте нямали време досега. А такива има винаги.От тук вече имате поле и план за действие. Най-хубавото е, че нищо не е загубено. И, че всичко хубаво предстои. Карантината ще отмине. Заедно с нея ще отминат и всички притеснение около най-хубавите ви ден. Остава да го дочакате и само да мечтаете за него. А той със сигурност ще се състои. И то така, както сте си го представяли винаги. Не се подавайте на негативни емоции. Само ще си навредите така.

  Поуката

  Ще си позволя да ви цитирам и разкажа една история. Дано послужи на вас като вдъхновение:
  Имало едно време един готвач, който имал дъщеря, която била много потисната и нещастна, защото не знаела какво да прави с живота си. Един ден тя казала на баща си – “Татко, аз наистина нямам идея какво да правя с живота си! Не намирам никакъв смисъл да живея. Всеки път, когато искам да направя нещо, винаги попадам на безброй препятствия и ми коства много усилия да ги преодолея, а накрая не постигам нищо съществено”.

  Притеснен, че дъщеря му се чувства толкова изгубена и объркана, един ден той я помолил да го последва до неговата работа.

  Когато стигнали в кухнята, в която работел, той сложил 3 тенджери на котлона и ги напълнил с вода. Когато водата завряла, той сложил в първата няколко картофа, във втората няколко яйца, а в третата шепа кафени зърна.

  Момичето седяло в недоумение, но бащата не ѝ казвал нищо. След 20 минути, той спрял огъня, извадил картофите и яйцата от тенджерите, а кафето сипал в чаша.

  • Какво виждаш пред себе си, дъще? – попитал бащата.
  • Картофи, яйца и чаша кафе. – отвърнало момичето.
  • Погледни отново, момичето ми, по отблизо и ми кажи какво виждаш сега?

  Момичето се загледало по-внимателно, но продължавало да вижда все същото.

  Тогава бащата ѝ казал – „Вземи един картоф в ръцете си и го обели; обели черупката на едно яйце и отпий от кафето.“

  Момичето взело един картоф – той бил мек и лесен да направи с него, каквото иска баща ѝ. После тя взела едно яйце, счупила черупката и го обелила. Яйцето отвътре било твърдо сварено. Накрая момичето отпило глътка от кафето и ахнало от приятния му аромат и вкус.

  Тогава бащата ѝ казал:

  • Виждаш ли дъще, сложихме три различни неща в една и съща среда – гореща вода, и всяко едно от тях реагира по различен начин. Картофът беше твърд и изглеждаше най-устойчив, но сложен в гореща вода той стана мек и много лесен за обработка.

  Яйцето, от своя страна, преди да се свари, имаше здрава черупка, чиято цел беше да предпази течното и меко съдържание. Ако счупиш несварено яйце, то няма да има никаква форма, но веднъж сварено, то без проблем може да загуби черупката си, защото вече е твърдо.

  Кафето обаче, сложено в гореща вода, напълно се трансформира и създаде нещо напълно ново и уникално за теб, предизвика усмивката ти и ти създаде приятна емоция.

  Кажи ми сега, дъще, когато неблагополучието почука на вратата ти, как ще реагираш? Като картоф, като яйце или като кафени зърна?

  Изводът е, че понякога се случват неочаквани неща и трудности, които трябва да преодолеем, но на нас остава избора да решим дали искаме да сме картофи, яйца или чаша горещо, ароматно кафе.

  Сегашната ситуация с коронавирус кризата ни поставя точно пред тази дилема, затова и аз искам да ви попитам, какво избирате да бъдете?

  • Картоф, който ще омекне и в случая ще се откаже само, защото в момента е трудно?
  • Яйце, което ще остане по-здраво и ще устои на предизвикателствата?
  • Или ще бъдете като ароматно кафе, на което ще се насладите така, както ще се насладите на планираният си сватбен ден?

  Мисля, че всички знаем отговора

   

   

  Аз и моят екип до края на карантината, до края на извънредното положение сме в кампания #отложинеотменяй
  Ще виждате този хаштаг във всички наши постове в Инстаграм –  https://www.instagram.com/bbalev/
  На разположение съм да отговоря на всички ваши въпроси на Info@bbalev.com или да ми се обадите на +359 899 713350
  Бъдете здрави!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

  Instagram

  [instagram-feed showbutton=false showheader=false num=7 showfollow=false imageres=true] Последвай ме @BBalev
  Call Now Button