10 идеи за креативни сватбени снимки

сватбен фотограф варна
Image

Един от най-важните елементи на сватбения ден неизменно е фотосесията. Тя не само ще запечата най-специалните моменти от тържеството ви, но ще успее да улови и запази страхотните емоции от деня, завинаги.

Добре направените сватбени снимки са вълнуващи, дори и след много време, когато например ще ги гледате на златната си сватба. Тогава ще получите същото усещане, а спомените вече ще започват с изречения като: „Ех, едно време, когато бяхме млади и бяхме младоженци…“

Но нека да се върнем в настоящето, когато всичко най-хубаво тепърва предстои.

Заедно с подготовката на сватбения ден е наистина добре да помислите предварително за мястото на фотосесията, както и да отделите време за провеждането ѝ. Освен това, за да имате уникални кадри, и да избегнете притесненията, можете да си набележите различни идеи за снимките.

Също така е много важно фотосесията да бъде само на младоженците, а не на още гости от сватбата, за да остане достатъчно време за снимки.

Ние сме тук, за да ви помогнем в този избор и ви представяме специална селекция от 10-те най-креативни идеи за сватбени снимки.


1.Булката беглец

Ако изобщо има човек, който не е гледал невероятният булчински филм с Джулия Робъртс сега би бил подходящият момент да го направи. Първата ни идея е вдъхновена от така популярното холивудско заглавие. Несъмнено смятаме, че бягащият младоженец беше на мода в отминали времена.

Да живее „Булката беглец“, която според нас би била оригинален начин да се позабавлявате по време на фотосесията, както ви хрумне и както намерите за добре.


Image

2. Високо, високо, високо…

Снимките с дрон често приличат на произведения на изкуството и не случайно събират все повече “лайкове“. Те безспорно печелят сърцата ни, а направени от толкова високо са считани за най-модерната перспектива в наши дни. Тази тенденция ще бъде винаги впечатляваща.

Примерът, който ви показваме е един от любимите в портфолиото на автора. Показва ни как истинската любов е едновременно и земна, и извисена над всичко и всички. Смятаме, че е една чудесна и готова за взаимстване идея.


Image

3. Сватбата и града

Висок клас на сватбената фотография, признат в цял свят , а именно „урбан“ и „стрийт“ уединг фотографията. Снимки в центъра на забързания град, измежду движещите се автомобили, за любителите на по-артистичните и черно-бели снимки.

Това е наистина много интересен кадър за сватбената фотосесия, на който да заложите. Понякога ежедневието върви на толкова бързи обороти, че може свят да ти се завие. Тази снимка ще запечата вашия изключително специален момент, който никога няма да се повтори. Все едно поставяте града на пауза и вашия миг едновременно става част от средата, но и се различава изключително много от нея.


Image

4. Приказни снимки

„И заживели щастливо до края на дните си…“

Този ден несъмнено е приказен, дори и в случаи, че не всичко минава съвсем по вода. Бъдете честни пред себе си, защото всичко се случва. Сватбените снимки в креативни пози, обаче, могат да бъдат перфектни. Обработката от професионален фотограф със сигурност ще е необходима. Позата в стил принц и принцеса от анимационен филм на „Дисни“ е една добра идея, а може би и сбъдната детска мечта.


Image

5. Пожелайте си нещо

Затворете очи, намислете желание и оставете фотографа да направи своята магия. Тя и без това ще се носи във въздуха, само трябва да бъде уловена и запазена за поколения напред. Докато двамата сте на крилете на любовта и изричате своите съкровени желания на сватбения си ден, няма какво да провали мига. Това определено е прекрасен момент който си заслужава да бъде запомнен.


Image

6. НЕ на перфектните кадри

Както вече споменахме е много добра идея да се забавляваме по време на сватбената си фотосесия. И докато едни сърца могат да се разтопят при вида на снимка тип „Дисни принцеси“ други не обичат това. Ето защо можете да кажете „НЕ“ на изпипаните кадри. Позволете си да бъдете изключително щури и без задръжки. Това си е вашият ден, сега му е времето!


Image

7. Готовият младоженец

Подготовката на младоженеца е не по-малко важна като част от цялото събитие. В по-честия случай мъжът избира кога да помоли жената на живота си да стане негова съпруга. Както знаем това може да отнеме значително много време - за подготвяне и психическа настройка. Това все пак е една наистина сериозна стъпка. На сватбения ден, моментът в който той е напълно готов, костюмиран и е буквално поел на път да създаде своето семейство е наистина неповторим и трябва да бъде увековечен.


Image

8. Прекрасната булка

При повечето момичета клишираното вярване е, че се подготвят да бъдат булки от 5 годишна възраст, когато с калъфка или перде на главата си правят своеобразно було и играят припявайки мелодията на „Сватбеният марш“ от Менделсон. Днес тя се приготвя, а детската игра се превръща в истина и мечтания ден е настъпил. Булката по традиция трябва да бъде абсолютно зашеметяваща. Снимките на това как се готови за онзи невероятен миг в който той влиза в стаята и я зърва за първи път са задължителни.


Image

9. Тя и момичетата

На такъв специален ден най-близките приятелки на всяко момиче сменят своя статут и биват повишени в почетен чин - Шаферка. Кодекса им повелява да се направят не само приказни снимки, но и да носят много щастие и усмивки на булката. Те са на разположение при всеки случай, на всеки етап от сватбата и когато са подбрани добре, всичко е по-весело.


Image

10. За приятелството и обичта

Последната идея, която ще ви представим показва моста между приятелството на двамата партньори и любовта им, която с надежда и двамата вярват, че ще трае през целият им живот. Това е снимка, която дава едно обещание за искреност и разбирателство. Когато на първо място сте приятели всичко в съвместния ви път ще е по-лесно.

И не на последно място, изберете внимателно на кого ще доверите да улови и да запечата вашите най-специални моменти.


Image