7-те важни момента от сватбата през фотографски поглед

0041

Заедно с останалите подготовки за сватбения ден е добре да се обърне внимание и на още един детайл. Това е именно: кои са най-важните мигове по време на сватбата, за които да внимавате и ще бъдат заснети. Планирането е от значение, защото ще знаете какво точно да очаквате и как ще протече самото събитие.

Ще бъдете отпуснати и ще се насладите на деня без да се притеснявате от непознати и нови ситуации или пък от насочените към Вас обективи. Подготвяйки се за 7-те важни моменти, ще дадете възможност на Вашия фотограф и видеооператор да уловят най-ценните Ви мигове, лесно и безпроблемно.

Кои са моментите?

 

Младоженец

В дома на младоженеца, преди да тръгне, тече подготовка не по-малко важна от тази в дома на булката. Тук се заснемат моменти от обличането му. Може да получи помощ от родителите си за връзване на вратовръзката, оправяне на яка или папионка. Разбира се, когато е готов следва голямата наздравица с всички приятели и роднини. В тези моменти се улавя страхотната емоция от предстоящото събитие.

 

Кумове

При кумовете отново има сериозни вълнения и се хваща момента с посрещането на младоженеца в дома им. Вдига се голяма наздравица с всички присъстващи, която е център на събитията и предполага множество професионални снимки. Много често кумовете са подготвили изненада за младоженеца. Тук се заснема неподправената емоция от нея. На излизане пред дома им се играе първото хоро, което се води от кума и се запечатва от видеооператора.

 

Булка

Тук се заснемат множество моменти преди пристигането на младоженеца. Подготовката на булката включва направата на прическата и грима ѝ. Също момента преди слагането на роклята. Следва обличането на булката с помощта на кумата. Един от най-вълнуващите моменти е този в който майката и бащата на булката я виждат за първи път в прекрасната рокля, готова да се омъжи. След това се улавят кадри с шаферките, приятели и роднини.

Младоженецът пристига и тук най-важните моменти са – откупуването на булката и неповторимата емоция, която се изписва на лицето му, когато види своята прекрасна булка за първи път.

Следва най-голямата наздравица със семействата, а след това са извеждането на булката и хорото пред бащиния дом. Малдоженците се качват в автомобила и за да им върви по вода се лисва менче пред него.

 

Граждански ритуал

Фотографът и видеооператора са на позиция в залата предварително. Те заснемат посрещането на родителите, след това и на кумовете. Важни моменти са влизането на младоженецът и накрая булката. По традиция в ритуала следват размяната на халките и подписването, които носят много емоции. Весело се изпълнява ритуала с настъпването, след което се отваря шампанско. Вдига се наздравица с кумовете и следва първата целувка на булката и младоженеца. Ако има изнесен ритуал, той повтаря гражданският.

 

Църковен ритуал 

Първият момент, който се заснема е така нареченото обручаване и размяната на халките от кумата. Последван е от посрещането в църквата, поставянето на короните и размяната им от кума. След това се обикаля олтара и се отпива от виното. Прави се захранване, а накрая се заснема излизането от църквата. Тук обикновено е подходящ момент за заснемане със всички гости на сватбата.

 

Фотосесия

По време на сватбения ден много често булката и младоженеца отиват на фотосесия заедно с кумовете, а по желание и шаферките. Тя обикновено се състои на предварително избрана красива дестинация. Позите, които се заснемат в този момент обикновено са по желание на младоженците, но често професионалния фотограф спомага процеса и ги наглася, за да се получат наистина страхотни кадри.

И накрая…

 

Ресторант

В ресторанта основните моменти, които се улавят “на лента” са посрещането на младоженците и захранването им с питка и мед от двете майки, които са станали тъща и свекърва в този ден. Младоженците разчупват питката над главите си, след което кума отваря “горчивото” шампанско и следва наздравица и първата “сладка целувка”.

Булката рита менче с червено и бяло цвете, за да се види какво ще е първото дете. По традиция следва кумоватата реч. Следващите моменти настъпват малко по-късно по време на тържеството. Заснема се първият сватбен танц, а по-късно и танц на кумовете. Водещият кани да излязат на танц и родителите на младоженците.

Тържеството обикновено е изпълнено с множество игри, една от най-традиционните е надиграване с даровете на кумовете.

Накрая на програмата на сватбеното празненство се хвърлят букета и жартиера. По желание се изпълнява ритуала с разбулването, а след него се играе булчинското хоро. Обикновено за десерт се оставя най-сладката част – разрязването на тортата.