Често задавани въпроси за сватбената фотография

сватбен фотограф въпроси, сватбен фотограф ценообразуване, сватбен фотограф екип, сватбен фотограф пакет

Кои са най-честите въпроси, които получавам като сватбен фотограф?

 

При дългогодишния ми опит с клиенти, често се случва да излязат някои въпроси относно сватбената фотография. Точно затова реших да направя страница с често задавани въпроси и да отговоря тук, за да съм максимално полезен за вас, бъдещите младоженци 🙂 . Информацията, която ще получите в следващите редове, ще Ви улесни при вземането на избор и ще даде яснота за очакванията Ви от мен като сватбен фотограф.

Ако имате въпрос, чийто отговор не намирате по-долу, моля не се колебайте да се свържете с мен на телефон +359 899 713350 или в сайта. С удоволствие ще ви помогна да изберете правилното решение за вашата сватба!

 

СЪДЪРЖАНИЕ

 1. Пакети и цени
  1. Кои са основните детайли на пакета?
  2. Какви са цените при удължен престой (овъртайм)?
  3. Мога ли да променя пакета?
 2. За екипа
  1. От колко души се състои екипът?
  2. Нужен ли ни е втори фотограф?
  3. Защо някои хора са в екипа, но не снимат?
  4. Нужно ли е да поемаме нощувки за екипа?
  5. Начисляват ли се пътни разходи?
 3. Техника и Осветление
  1. С каква техника работите?
  2. Използвате ли допълнително осветление?
  3. Наехме дискотечно осветление за ресторанта от нашия диджей, ще ви пречи ли?
 4. Комуникация, ангажиране на дата и заплащане
  1. Как ще комуникираме?
  2. За кои градове приемате ангажименти?
  3. Как да резервирам датата си за заснемане на сватба?
  4. Имате ли договор, който да бъде подписан между страните?
 5. Финалния продукт
  1. Обработват ли се снимките?
  2. Кога ще си получим снимките?
  3. Колко снимки ще получим?
  4. Как ще получим снимките?
  5. Какво още ще получите (бонус)?
  6. Ще мога ли да разпечатвам снимките си?
  7. Ако изгубя снимките, какво да правя?
 6. Допълнителни въпроси
  1. Много ми е трудно да позирам, ще ми давате ли съвети как да заставам на снимките?
  2. Публикувате ли снимките онлайн?

📷ПАКЕТИ И ЦЕНИ

КОИ СА ОСНОВНИТЕ ДЕТАЙЛИ НА ПАКЕТА?

В пакетът е включено репортажно и художествено заснемане на сватбения ден от подготовките до последния ритуал в ресторанта. Заснемат се всички задължителни моменти през сватбения ден - дома на булката, на младоженеца, граждански или изнесен ритуал, църковен ритуал, фотосесия, партито в ресторанта.

Отличаваме се с фотография от две гледни точки. Освен задължителните моменти снимаме и много спонтанни моменти по време на целия сватбен ден. Пакетът също може да включва следсватбена фотосесия или сесия с избрана тематика в ден по избор.

КАКВИ СА ЦЕНИТЕ ПРИ УДЪЛЖЕН ПРЕСТОЙ (ОВЪРТАЙМ)? 

Пакетът включва до 10 часа снимане, всеки следващ час се таксува по 50 лв. за член от екипа.

МОГА ЛИ ДА ПРОМЕНЯ ПАКЕТА?

Към всеки клиент, към всяка двойка младоженци подхождам индивидуално, съобразявам се изцяло с вашите желания. Точно заради това, мога да се съобразя с вас и да не правите компромис на най-важния ден от живота си. Можем да измислим специален пакет, който да удовлетворява желанията ви.

 

пакети и цени сватбен фотограф

🎥За екипа

ОТ КОЛКО ДУШИ СЕ СЪСТОИ ЕКИПЪТ?

Екипът се състои от двама фотографи (главен сватбен фотограф и втори фотограф, който допринася за повече заснети моменти, допълнителна гледна точка, комбинация от художествено и репортажно снимане), както и често се налага помощник. Той се занимава повече с физическа дейност - пренася техниката, пренася или монтира/демонтира осветление и т.н.

НУЖЕН ЛИ НИ Е ВТОРИ ФОТОГРАФ?

Моят съвет е, че е нужен и трети 🙂 Повече заснети моменти, допълнителна гледна точка, комбинация от арт и репортажно снимане, това вече е една пълно и максимално богато заснета сватба от подготовките на младоженците до последния ритуал в ресторанта.

ЗАЩО НЯКОИ ХОРА СА В ЕКИПА, НО НЕ СНИМАТ?

Използвам помощник или помощници по време на снимките, това е човек който има физическа работа свързана с пренасяне на техника, монтиране, а след това и демонтиране.

НУЖНО ЛИ Е ДА ПОЕМАМЕ НОЩУВКИ ЗА ЕКИПА?

Понякога, зависи от натовареността и ангажиментите. Обикновено не ангажирам клиентите с това.

НАЧИСЛЯВАТ ЛИ СЕ ПЪТНИ РАЗХОДИ?

В нашата пакетна цена сме включили разходи за транспорт според отдалечеността на града. В редки случаи начисляваме допълнително пътни разходи при значителна промяна на изминатия маршрут.

 

сватбена фотография въпроси

💡ТЕХНИКА И ОСВЕТЛЕНИЕ

С КАКВА ТЕХНИКА РАБОТИТЕ?

Работя с най-висок клас техника на Канон. Използвам професионални тела фотоапарати, както и скъпи обективи. Техниката която използвам ми позволява да снимам бързо и качествено при всякакви светлинни условия, без значение дали е в ресторант с приглушено осветление или църква, или на открито в ярко слънце.

ИЗПОЛЗВАТЕ ЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНО ОСВЕТЛЕНИЕ?

Да, винаги използвам допълнително светкавично осветление. Има случаи когато според мястото на снимките и светлинните условия /например в облачно време, или в църква/, да снимам на естествена светлина, като така се получават много артистични снимки.

НАЕХМЕ ДИСКОТЕЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ ЗА РЕСТОРАНТА ОТ НАШИЯ ДИДЖЕЙ, ЩЕ ВИ ПРЕЧИ ЛИ?

Не, даже съветвам младоженците да наемат такова допълнително осветление ако се колебаят. Това осветление придава една допълнителна прекрасна атмосфера за снимки и се получават страхотни ефекти.

👍Комуникация, ангажиране на дата и заплащане

КАК ЩЕ КОМУНИКИРАМЕ?

Консултация по телефон, видео или лични срещи. За нас е важно удобството и гладката комуникация! Можете да очаквате от нас лесна комуникация, точност и спазване на срокове.

ЗА КОИ ГРАДОВЕ ПРИЕМАТЕ АНГАЖИМЕНТИ?

Поемам ангажименти из цяла България, както и извън страната. За мен е голямо удоволствие да снимам на различни места и често го правя!

КАК ДА РЕЗЕРВИРАМ ДАТАТА СИ ЗА ЗАСНЕМАНЕ НА СВАТБА?

Свържете се с мен на телефон +359 899 713350 или ми пишете в сайта/Фейсбук страницата, за да разберете дали съм свободен на вашата дата и да получите оферта спрямо вашите желания.

ИМАТЕ ЛИ ДОГОВОР, КОЙТО ДА БЪДЕ ПОДПИСАН МЕЖДУ СТРАНИТЕ?

Да, винаги подписвам договор за услугата с младоженците, който да защитава и двете страни. Това е една допълнителна гаранция, че ангажимента ще бъде изпълнен качествено и навреме.

 

Image

✅Финалния продукт

ОБРАБОТВАТ ЛИ СЕ СНИМКИТЕ?

Да, всички кадри които предавам на младоженците се обработват.

КОГА ЩЕ СИ ПОЛУЧИМ СНИМКИТЕ?

Крайният срок на изработване на материала е 60 работни дни, винаги го спазвам и не закъснявам.

КОЛКО СНИМКИ ЩЕ ПОЛУЧИМ?

Много зависи от големината на сватбата, броя на гостите и други фактори. Няма ограничения в броя на снимките. Получавате всички кадри от сватбения ден след базова обработка, която включва корекция на контраст, яркост, острота, баланс на бялото, цветовете, полутоновете и други леки корекции. Премахвам само технически неуспешните снимки..

КАК ЩЕ ПОЛУЧИМ СНИМКИТЕ?

Има няколко варианта, предварително ги изпращам за преглед, след което правя един красив диск с обложка или ги записвам на флашка, която получавате в една луксозна дървена кутия с гравирани вашите имена. Според пакета снимките се предават на 4 комплекта красиви обложки - по един комплект за младоженци, кумове, родители или флашка в луксозна дървена кутия с гравирани вашите имена.

ПОЛУЧАВАТЕ ОЩЕ:

Отново според пакета можете да получите до 2 броя луксозни сватбени албуми с по 20 избрани художествено ретуширани кадри и луксозен календар в размер 60/40см, с 6 избрани фотографии плюс корица. Ще получите също и видео слайд с избрани кадри.

ЩЕ МОГА ЛИ ДА РАЗПЕЧАТВАМ СНИМКИТЕ СИ?

Да, мога да ви ги отпечатам на качествена хартия с висока трайност в размер от 10/15см до 20/30см.

АКО ИЗГУБЯ СНИМКИТЕ, КАКВО ДА ПРАВЯ?

Пазя архив на снимките до 3 години, така че ако се случи нещо с вашите копия, винаги може да ме потърсите.

 

въпроси сватбен фотограф

❓допълнителни въпроси

МНОГО МИ Е ТРУДНО ДА ПОЗИРАМ, ЩЕ МИ ДАВАТЕ ЛИ СЪВЕТИ КАК ДА ЗАСТАВАМ НА СНИМКИТЕ?

Да винаги давам съвети по време на снимане, как да заставате, накъде да бъде погледа, какво да бъде изражението, има ли нужда нещо да се коригира на място.

ПУБЛИКУВАТЕ ЛИ СНИМКИТЕ ОНЛАЙН?

Снимките, които правим с екипа са с наши авторски права и имаме право да ги публикуваме в сайта и социалните си канали. Те са част от нашето творчество и професионално портфолио и представят работата ни.

 

сватбен фотограф често задавани въпроси

 

Партньори: Ако имате нужда от помощ при планирането на сватбата си за град Варна, можете да посетите сватбена агенция Natalina Wedding House.