Как да организирате Вашата перфектна малка сватба

A89T6033editweb

 

Планирате малка сватба в тесен кръг? Поздравяваме Ви за решението!

Има нещо специално в малките сватби, в това да отбележите най-важния ден в живота си само с най-близките си хора. Създава се една приятна, интимна и вълшебна обстановка.

Малките сватби са една от основните тенденции на 2020 година. Ако преди няколко години да отбележиш своя специален ден с по-малко от 50 човека беше рядкост, днес сватбите в по-тесен кръг придобиват все по-голяма популярност сред младоженците.

Има толкова много причини да изберете именно такава сватба. Това е  перфектната възможност да накарате всеки един, който е Ви е уважил, да се почувства специален и да прекара повече време с Вас. Плюс това, по-малкият брой гости Ви дава възможност да подготвите неща, които няма как да реализирате при голяма сватба-  от уникални забавни идеи и изненади до по-персонализирани възможности за меню.

Организирането на малка сватба Ви дава възможност да проявявате изключителна креативност, когато става въпрос за темата и украсата на тържеството. По този начин Вие ще докоснете гостите си и ще изразите своите личности и любовта си един към друг. Ще можете да създадете една приятна, интимна и много романтична атмосфера за всички близки до сърцето Ви хора.

Защо да изберете малка сватба?

Преди да вземете това важно решение, разберете какво ви харесва именно в такъв тип тържество. Може би близостта, която се създава между хората? Или пък възможността да проявите повече креативност и да си позволите по-интересна и атрактивна програма? Или може би това е свързано с Вашия сватбен бюджет.

Причините да организирате малка сватба са много:

  • Намалява общите Ви разходи. Това е добра възможност да спестите пари, без да губите от качеството. Дори ако бюджетът за сватбата е под средния, Вие си позволявате да наемете отлични специалисти, като добър фотограф и професионален водещ, и да получите висококачествени услуги. Почасово наемане на фотограф можете да разгледате тук.
  • По-специално и интимно усещане. Празникът се оказва много по-искрен, защото го споделяте само с най-близките хора, които Ви познават добре, и чувате само искрени поздравления. На малка сватба можете лесно да разговаряте с всеки от гостите – никой няма да се почувства излишен или лишен от внимание.
  • По-малкият брой гости дава възможност за персонализиране на менюто и изненадите.
  • Можете да обърнете повече внимание на детайлите и дизайна, да използвате нестандартни решения в декора: например, уникална и различна украса, авангардни съдове и текстил, висококачествена флористика – резултатът ще надхвърли очакванията Ви.
  • По-малко хора означава по-малко стрес. Ще се насладите на всеки момент.

Разбира се, не на последно място, малката сватба Ви дава спокойствие (е, не пълно, но все пак стресът е по-малко).

Ако вече сте взели окончателно решение и изборът Ви е сватба в по-тесен кръг, най-вероятно се нуждаете от малко вдъхновение и помощ. Гостите може да са малко, но това не означава, че подготовката е лесна.

С удоволствие Ви представяме нашите страхотни идеи за Вашата перфектна малка сватба.

Изберете по-нетрадиционно и сантиментално място

Това, че не се налага да поставяте стотици гости под един покрив, означава, че сте свободни да проявявате творчество относно мястото на сватбата. Една страхотна идея е да си кажете „Да“ на мястото, където Вие и Вашият партньор сте се срещнали за пръв път. Това ще направи този специален ден още по-сантиментален и запомнящ се.

Сватба в кметството

Спестете пари за незабравимо сватбено пътешествие, като се ожените в кметството. Не забравяйте да проверите максималния брой гости, когато определяте датата си, за да можете да определите кого точно да поканите (и не забравяйте да включите вашия фотограф- човекът, който ще запамети всеки скъп момент от Вашия сватбен ден!).

Персонализирайте подаръците за гостите

Накарайте гостите си да се почувстват специални. Отделете малко време, за да обсъдите какво ще накара Вашите близки хора да се усмихнат и изберете подарък с лично послание за всеки един от тях. Той ще им остане като спомен за цял живот и те ще се сещат с усмивка за Вашата приказна малка сватба.

Бъдете креативни, когато планирате церемонията си

Малката сватба не е причина да се откажем от романтична и красива церемония. Напротив, може да я направим още по-невероятна, различна и трогателна.

С по-малък брой гости младоженците смело могат да отхвърлят традиционните норми за церемония! Действайте смело и изберете място, където ще се чувствате най-добре. Трябва да усетите, че това е Вашето място! Тенденцията за по-малките сватби е да се създаде интимна церемония в тесен кръг, така че всички да могат да се докоснат до магията на Вашия сватбен ден и да Ви наблюдават отблизо.

Можете да промените обичайния ход на програмата за деня на сватбата и да планирате церемонията не следобед, а в по-късните часове, по залез слънце, когато топлата светлина залива тревата и зеленината на дърветата придобива златист оттенък. Украсявайки мястото със красиви свещи и фенери, ще добавите още повече чар към този момент!

Малка сватба сред гората

Обичате ли приключенията? Може би Вие и Вашият партньор редовно къмпингувате на открито. Това, защо не си кажете „Да“ някъде сред природата? Да, точно така, правилно ме разбрахте! Направете нещо щуро, различно и запомнящо се. Оженете се в гората, като поканите няколко семейства и приятели, които да се включат в „сватбеното приключение“. Прекарайте незабравими мигове сред природата и празнувайте до зори, танцувайки около огъня!

Направете поканите по-лични и персонализирани

Накарайте приятелите и семейството си да се почувстват още по-специални и ценни за Вас, като се обадите на всеки от тях лично, за да ги поканите на Вашия специален ден. Разбира се, може да им изпратите и покани, ако искате да спазите традицията, а и за да им останат за спомен. Персонализирайте всяка една от тях, за да покажете своето уважение към гостите си.

Създайте интимно разположение за сядане

Наличието на по-малко гости позволява много по-интимен прием, при който всеки може да се опознае. Нека всички седнете на една маса. Така Вашите гости ще могат да разговарят помежду си и да се сближат. Не забравяйте да украсите масата, според темата на тържеството, като заложите на свежи и оригинални идеи.

Наемете музиканти

Да наемеш няколко музиканти на сватбата си е много по-подходящо за малък брой гости. Те ще се насладят на хубавата музика на живо и ще имат възможност да си поръчат любимата песен. Най-хубавото е, че всички желания ще бъдат изпълнение и гостите ще са щастливи и доволни.

Планирайте интересна вечерна програма

Особено внимание при такъв малък празник трябва да се обърне на вечерната програма. Много булки не искат да имат водещ, защото смятат, че един непознат за тях човек ще бъде излишен на това лично събитие. Но добрият професионалист, напротив, ще помогне да се създаде още по-емоционална атмосфера. Музиката на живо ще бъде страхотна изненада и приятна част от вечерта за Вас и Вашите гости.

Една от възможностите за забавление вечер може да бъде киносалон на чист въздух. Като издърпате чаршаф вместо параван и дадете възможност на гостите си да се разположат удобно на столове, пейки, фотьойли или на земята (някои го предпочитат), ще подарите на себе си и на тях една незабравима и много различна вечер.

Организирайте интересни групови игри

Осигурете на гостите някои забавни занимания, които да ги насърчат да се отпуснат и сближат. Малката сватба е страхотна възможност семействата на младоженците, както и техните приятели, да се опознаят още повече и да се забавляват заедно. Ако няма твърде много гости, организирайте отделна маса за настолни игри. Изберете различни игри: стратегически, логически, пъзели- важното е да е забавно! Но не прекалявайте – те не трябва да са много дълги и твърде сложни! Гостите ще се разделят на отбори и ще играят едни срещи други, а Вие не забравяйте да се погрижите за подаръците за победителите!

Направете си After party

Не сте готови да спрете тържеството? Поканете няколко гости на after party в стаята или на някое интересно място и продължете забавлението до сутринта.

Забавлявайте се заедно

Това може би е най-хубавата част от организирането на по-малка сватба! По-малкият брой гости Ви позволява смело да вкарате всички по някакъв начин в действие. В зависимост от това колко малко ще бъде събитието, можете да накарате всеки да си подготви реч или да прочете любимо стихотворение. За по-смелите предлагаме да изпеят песен специално за младоженците или да подготвят забавен танц. Сватбеното тържество ще е много весело и всеки ще се наслади на възможността за изява.

Създайте си фантастичен сватбен бар

Персонализирайте още повече сватбения си прием, като създадете уникален сватбен бар, като използвате мебели под наем и други декоративни акценти. Това е една от любимите ни малки идеи за сватба, ако търсите начини да добавите по-приятна атмосфера и уют към тържеството. Бонус: Малкият списък с гости означава по-малко време за чакане на опашка за следващото Ви питие и повече време за забавление!

 

Запечатайте всеки един момент

Не забравяйте да си правите много, много снимки! Запечатайте всеки един прекрасен момента от сватбеното тържество. Хубавото на малките сватби е, че може да си правите много снимки както по отделно с всеки от гостите, така и всички заедно. Добрите фотографи могат да Ви дадат страхотни идеи за оригинални и щури групови снимки, които ще Ви останат скъп спомен за цял живот.

„Играйте“ по своите правила

Голямото предимство на малката сватба е възможността да я планирате според Вашите собствени правила. Ако организирате тържество в по-тесен кръг, имате пълното право да се откажете от „ненужните“ традиции. Може да си изберете само една шаферка или изобщо да нямате такива. Може да поканите, когото си пожелаете – дори само семейството и кумовете са достатъчни. Не забравяйте, че най-важните хора на сватбата са булката и младоженеца!

Организирайте Вашата приказна малка сватба и се насладете на най-важния ден от живота си! Позволете си да изберете нетрадиционни и нестандартни неща, действайте смело и се забавлявайте! След като големият ден приключи, създайте персонализиран сватбен албум, който да Ви напомня за невероятните емоции, които сте изпитали. Няма нищо по-хубаво да отворите албума след години и да си спомните за Вашата приказна малка сватба!

 

 

Автор: Надежда Георгиева