Най-честите грешки при наемане на фотограф за сватба

3 A bride sitting on steps looking sad

Всяка булка искрено желае всичко свързано със сватбените снимки да бъде перфектно, но е редно да си дадем сметка, че това не винаги е възможно. Особено ако сме допуснали грешки при наемането на сватбения фотограф. Те често произтичат от недостатъчно ясни условия или недоразбиране на някоя от страните.

За да ви спестим тези грешки се консултирахме с професионалист и създадохме настоящата статия. Надяваме се, че така бихме предотвратили някои от най-честите грешки при наемане на фотограф за сватба.

1.Създаване на погрешни очаквания

Грешни очаквания можете да си създадете ако разгледате само портфолиото на фотографа, но не и цяла сватба. Това е така, защото в портфолиото си професионалистите слагат само подбрани и силно обработени кадри. Моментът, в който добивате реално впечатление от работата на фотографа, е когато разгледате снимки от цяла сватба. Така най-добре ще се ориентирате какво точно да очаквате.

2. Недостатъчно информация 

Понякога се случва да Ви препоръчат някой “страхотен професионалист”, който обаче няма сайт, където подробно да се запознаете с неговата работа. Грешно е да наемете подобен човек. Той все пак ще е отговорен за улавянето на Вашите страхотни сватбени емоции и създаването на спомените Ви. Недостатъчното информация може да ви създаде грешни очаквания към него и в крайна сметка да доведе до разочарование накрая.

3. Липса на договор

Когато наемате сватбен фотограф договора с него не е просто формалност. От изключителна важност, за да сте доволни от услугите му, е предварително да сключите писмено споразумение. Уговорките включват уточнена програма по часове, Вашите изисквания за снимането, както и типа на снимките. Също така е важно да се разберете за точните срокове за получаване на материала и под каква форма ще го получите.

4. Неподходящ подарък

В старанието си да ви улеснят може да се окаже, че Вашите роднини или приятели ви осигуряват подарък фото и видеозаснемане на сватбата. Това не е добра идея от тяхна страна, защото качеството на услугата, която са избрали, може да не е достатъчно високо. Също е възможно стила на фотографа да не ви допадне. Не е лошо да се правят скъпи подаръци, но дали точно този е такъв.

5. Лоша препоръка

Може да получите препоръка и идея от свои роднини или приятели за техен познат, който си е купил нов апарат и снима страхотно, а взема и евтино. Понякога дори тези хора се оказват близки приятели и ги уговарят да снимат и за без пари. Наемането на такъв човек е една от най-сериозните грешки, които можете да допуснете. Дори и да е близък на някой от гостите, ако е без опит или без професионална техника, която да издържи на продължителното натоварване, той няма как да създаде кадри с високо качество.

Грешките, на които обърнахме внимание са едни от най-често срещаните. Надяваме се да не го допускате, за да бъдете доволни от своя сватбен фотограф.

Ако търсите професионалист Ви каним да разгледате портфолио и цяла сватба от Балин Балев – сватбен фотограф.