Общи условия за провеждане на фотосесия

сватбен фотограф варна

Запазване на час

 1. За да резервирате вашата студийна семейна фотосесия е наложително предварително да сте запазили дата и час на посочения телефон или е-мейл адрес.
 2. Цена за едно семейство – 190.00лв
 3. Плащането се извършва на място след снимките, в брой или на пос терминал или предварително по банков път по следната банкова сметка: Банка ДСК  Банков код: STSABGSF   IBAN: BG22STSA93001506067866, ф-ма Фокус 49 ЕООД, Балин Балев
  ВАЖНО: За запазване на час се заплащат 40.00лв авансово по банков път. При неявяване и неосъществяване на сесията по причини независещи от мен, авансовото плащане не се възстановява
 4. В основанието на плащането /ако сте заплатили предварително по банков път/, моля изпишете предварително уговорения с нашия екип ден и час.
 5. След потвърждение на превода, ще получите имейл/смс, че Вашият час за фотосесия е запазен успешно.
 6. При запазване на час за студийна сесия, вие се съгласявате с настоящите условия и се ангажирате да ги спазвате с цел осигуряването на качествено обслужване и краен продукт.

Преди сесията

 1. За да се радвате на красивото си излъчване в кадрите, погрижете се да сте подготвени с добро настроение и базов грим, ако сметнете за необходимо. Нашият екип не прави козметична обработка на кадрите (напр. заличаване на кожни проблеми, бръчки, сенки и др.)
 2. Всяка сесия има продължителност до 30-40 минути. В случай, че искате по-продължителна сесия, можете да си закупите двойна сесия, 60-80 минути. Това важи за случаите, когато са две семейства. Ако сте едно семейство, времето отделено за вас е напълно достатъчно за да се заснеме коледната сесия, с включена смяна на стайлинга
 3. Заснемането на сесията е екипна работа и изисква от вас да се явите точно в уговорения час за да се направи нужната подготовка. Най-добре е 10 мин преди записаният час, за да имате време за аклиматизация и запознаване със студиото. В случай на закъснение с повече от 15 мин, вкл. неявяване, сесията автоматично отпада, като сумата не се възстановява ако сте заплатили предварително по банков път.
 4. При наложителни причини за непровеждане на сесията, трябва да уведомите нашия екип до 24 часа преди уговорения ден и час. В този случай, можете да запишете нов час или да си запазите сесия за следваща кампания, като за това не дължите нова такса.

По време на сесията

 1. Всички ракурси, постановки, ъгли на снимане и осветлението, се определят от фотографа.
 2. Индивидуални желания за кадрите, ъгъл на заснемане и други предпочитания на клиента са възможни с предварителна заявка, като имайте предвид, че в този случай е възможна промяна на цената.
 3. Фотограф Балин Балев и екип сме специализирани в улавянето на индивидуалната красота и светлина на всеки наш клиент. Нашият екип не поема ангажимент да копира чужди кадри, тъй като по този начин се губи непринудеността и естественият стил на Вашите собствени снимки.
 4. Нашия специализиран екип е готов да направи уникални кадри за вас, но за целта имаме нужда и от вашето разбиране и готовност да следвате указанията на фотографа през цялото време на сесията за да се получат вашите непринудени и красиви кадри, такива каквито ги искате.
 5. Преди началото на сесията, се уверете, че няма да бъдете обезпокоявани и че сте отделили до 30 минути единствено и само за Вас и участниците в сесията. Не се допуска прекъсване по време на снимане, просрочване на времето, както и снимане с мобилен телефон, агресивно и грубо отношение, намеса в работата на фотографа.
 6. В случай на някое от изброените обстоятелства в т.14 и т.15, сесията автоматично ще бъде прекратена и заснетият материал ще бъде заличен без да е нужно допълнително обяснение от страна на фотографския екип, като сумата за сесията не се възстановява.

Участници в сесията

 1. Сесията е предвидена за семейства, двойки и деца.
 2. В случай, че в сесията вземат участие Вашите деца, направете нужните усилия за да ги забавлявате и да ангажирате тяхното внимание през цялото време за да се получат наистина непринудени кадри.
 3. Не забравяйте, че студийната фотография е предпочитана заради празничния декор. Личният стил и облекло, обаче, е изцяло ваше предпочитание. Постарайте се да изберете най-подходящото за вас облекло за конкретния повод. Нека е празнично и с настроение. За децата, можете да смените до 2 бр сетове по време на снимките.
 4. Нашата празнична семейна сесия не е ориентирана за кориците на списания, вестници или дигитални издания, затова не изискваме от вас специална подготовка или конкретни умения пред камерата. Въпреки това, голяма част от кадрите са един красив спомен за Вас, който можете да използвате по ваше предпочитание.

Декорите

 1. Декорът в студиото е специално подготвен и се поддържа чист и безупречен за всеки кадър. Именно поради това, в студиото и върху декорите се влиза по чорапчета или домашни чехли.
 2. Екипът ни е изготвил декорите с голямо старание и с желание вашите кадри да останат автентични. Затова, не допускаме да носите с вас допълнителни аксесоари. Нашите консултанти по декор са се погрижили да осигурят всички необходими детайли за една естествена празнична обстановка.
 3. Декорът е част от вашите снимки, но и от спомените на други семейства/деца/двойки. Моля, постарайте се да го запазите и след вашата сесия. При повреда на част от декора, се дължи цената на повредената част в двоен размер по цени на дребно.

Кадрите

 1. Ще получите вашите снимки в jpeg формат /резолюция 21mp, 300dpi/. Екипът ни не предоставя необработен материал и не го съхранява.
 2. На всички кадри се прилага базова обработка, която включва следните параметри – яркост, корекция на цветове, бял баланс, острота, шумоподтискане.
 3. Екипът ни не извършва ретуш, отсраняване на лицеви и кожни дефекти и др.
 4. Когато разглеждате вашите кадри, уверете се, че са на актуална дигитална техника. Качеството на снимките не е същото ако ги гледате на некалибрирани или старо поколение монитори, неподходящ софтуер или телевизор.