Професионално Обработени снимки

Артистична фотография, сватбен фотограф Балин Балев, гр. Варна

Всеки професионален фотограф ще Ви каже, че самото заснемане е само първата част от работата му. Пост-обработката на сватбените снимки всъщност е много съществена част от целия процес. За да се получат крайните кадри, те задължително преминават през професионална обработкаАртистична фотография, снимка с ефект "картина", сватбен фотограф Балин Балев гр. ВарнаПовече за професионално обработените снимки

Днес сме тук с професионалният сватбен фотограф Балин Балев, който ще ни разкаже малко повече за по-специалната обработка на снимки, която предлага на своите клиенти.

Въпрос: Защо правиш такъв тип обработка на снимките и какво представлява?

Балин: Винаги съм искал чрез фотографията си да покажа красивото. Сватбената фотография не прави изключение. Дори често ми се иска да покажа нещата по-красиви отколкото са.

Ето защо в някои кадри добавям например допълнително воали към булчинската рокля, красиви отблясъци от светлина, допълнителни интересни елементи и други приказни ефекти.

Въпрос: Трябва ли ти предварителна подготовка?

Балин: Да, нужна е малка предварителна подготовка спрямо локацията и разположението на младоженците в кадъра. Също така се използва и допълнително осветление.

Артистична фотография, сватбен фотограф Балин Балев, гр. Варна

Въпрос: Как всъщност се запали да придаваш този ефект на снимките си?

Балин: Тъй като искам моите фотографии да бъдат запомнящи се, и оставящи траен спомен за сватбения ден, се старая да им придавам завършеност като картина. Страшно много се увличам по ренесансовото изкуство, бароковото изкуство, картините на Никола Пусен и така се породи желанието да получа този ефект и върху снимките си.

Процеса на учене е дълъг, продължава и все още. Техническото ми образование много ми помага за това – накъде да насоча светлината, къде да получа допълнително сянка…

Въпрос: Винаги ли са включени такива кадри към пакета ти от услуги?

Балин: При някои има, в зависимост от офертата. Добавям 3 артистично обработени кадъра и отпечатани на размер 20/30см.

Артистична фотография, снимка с ефект "картина", сватбен фотограф Балин Балев гр. Варна

С по-специалната обработка на Балин Балев наистина се получават приказни кадри. Разгледайте и останалата част от обработените артистични кадри тук.