Фотокниги

Луксозни сватбени фотокниги – спомени, които да докоснеш!

Всички правят снимки, ние създаваме вечни спомени!

Фотокниги, Сватбен фотограф ВарнаТова е един от най-добрите начини трайно да запазите своите спомени, които ще можете да докоснете с ръка дори и на златната си сватба. Сватбени Фотокниги се създават чрез прецизна ръчна изработка от материали с най-високо качество, които са неизбеляващи на слънце, не се огъват и са нечупливи. Така се гарантира тяхната трайност и издръжливост във времето, защото знаем, че тези спомени се пазят вечно. 

Сватбеният ден винаги преминава с изключително много радостни емоции, които следва да бъдат отпечатани в сватбени фотокниги. След него обикновено остават само няколко неща, които да очаквате с нетърпение –  снимките от сватбата са едно от тях. В наши дни всичко е най-вече дигитално, но фотографиите отпечатани на хартия, винаги са малко по-специални.

 

Определено това е продукт устойчив на времето, вечен спомен за вашите сватбени моменти. Разликата със сватбения албум е осезаема. Сватбени фотокниги са с много по-качествена и трайна изработка. Сватбеният албум съдържа отпечатани снимки, поставени /залепени/, най-често в кожена или PVC подвързия. Снимките в сватбената книга обаче са отпечатани директно върху страниците. Предварително се прави селекция на 40-60бр снимки, които се подреждат чрез модерен дизайн на колаж, приятен и удобен за гледане. Това придава луксозен вид на вашия продукт, който с гордост ще показвате и след няколко поколения като спомен.

Сватбени фотокниги се създават чрез прецизна ръчна изработка от материали с най-високо качество, които са неизбеляващи на слънце, не се огъват и са нечупливи. Така се гарантира тяхната трайност и издръжливост във времето, защото знаем, че тези спомени се пазят вечно. Студиото дава гаранция на поръчаните фото-книги мин. 50 години, при правилна експлоатация и предпазване.

Съществуват доста имитации на луксозните фотокниги с некачествена изработка, с лош и недобре направен дизайн, изглеждащ безвкусно, които са с ниска цена, която разбира се е привлекателна за младоженците. След кратко време кориците на тези фотокниги се огъват, или страниците им започват да се откъсват една по една, избледняват цветове и споменът за сватбения ден вече е с една недобра емоция от този некачествен продукт.

В този сайт, можете да разгледате едни от най-добрите изработки на фотокниги, които се изработват ръчно и се предлагат в Европа. Разглеждайки галерията и продуктите, сами ще направите разликата с евтините и некачествени имитации на фотокниги.

За щастие на нашите клиенти, аз предлагам само висококачествени фотокниги от най-висок клас, защото споменът ви заслужава да е устойчив на времето ? Препоръчвам фотокнигите, които ще получите от мен, да се разглеждат и прелистват използвайки плат, или ръкавици, и да не докосвате директно с пръсти страниците или кориците. Така ще увеличите трайността още повече.

 

Сватбен фотограф ВарнаЕдна от най-често изработваните фотокниги е фотокнига с гравирана дървена корица, поставена в дървена гравирана кутия с метален обков. Това е едно страхотно изпълнения, което е във винтидж стил, и запазва по неповторим начин вашите сватбени спомени.

Препоръчителните размери за фотокниги с дървени корици са 20/20см и 30/30см.

Фината изработка, подредбата и професионалното отпечатване на фотокнигата протичат в рамките на максимум 15 работни дни. За изработка моля направете запитване на телефон: +359 899 713350 или на имейл info@bbalev.com

Фотокниги, Сватбен фотограф ВарнаПри поръчка на сет от 3 бр луксозни фотокниги ще получите напълно безплатно красива луксозна канава за стена 54/72см, подходяща за всеки интериор
Също така при ангажиране на екип от двама фотографи за вашето сватбено събитие /пакет Пълно щастие/, освен качествено заснемане ще получите и 3 бр. фотокниги от най-високо качество на стойност 600.00лв, като подарък за вас 🙂

„Една книга за нас, една за родителите, една за кумовете…и една пак за нас 1f642 Събития 1f642

 • Размери – 20/20, 30/30см
 • Страници – 20-32 бр /броят на страниците и разгъвите е препоръчителен, можете сами да изберете броя разгъви на една фотокнига/
 • Снимки – до 60 бр. /при препоръчителен максимален брой разгъви и страници/
 • Материали – най-високо качество
 • Корица –  дървена гравирана корица, като книгата е дървена гравирана кутия – най-луксозният продукт
 • Време за изработка – в рамките на 15 работни дни
 • Цена:
  – 12 разгъва, размер 20/20см за цена от 200.00лв
  – 14 разгъва, размер 30/30см за цена от 300.00лв
  * броят на разгъвите е ориентировъчен
 •  Цените за фотокнигите са с включен дизайн и печат. Доставката се поема от клиента, по тарифите на куриерските компании в страната

Създаването на фотокниги е сравнително ново явление във фотографския бизнес. Но този вид печалба постепенно укрепва позицията си на пазара на фото услуги. Гигабайтите цифрови снимки, съхранявани на твърдите дискове на домашните компютри, се заменят с оригинални и компактни фотокниги, способни да съхранят емоциите, получени от най-ярките моменти от живота. Производството на фотокниги е включено в пакета от услуги на всеки уважаващ себе си фотограф.

Съвременните технологии позволяват да се направи оригинален фотоалбум от реални снимки, отпечатани по химичен процес и навити върху плътна основа. Съседните страници със снимки се отпечатват на един лист и се наричат ​​развороти. В този случай блокът от фотокниги се състои от снимки, залепени последователно върху основа (пластмаса или картон), образувайки страници. Страниците на фотокнига, сглобени по тази технология, имат способността да се отварят на 180 градуса, образувайки равна повърхност.

Малко философия за фотокниги и красота 🙂

Достоевски е казал, че красотата ще спаси света. Да не изпадаме в размисли от какво именно красотата ще спаси този свят и защо точно това трябва да се случи – фразата е красива сама по себе си, запомняща се и даже малко напомня лозунг, над който по обясними причини е противопоказано да се замисляме. Веднъж призвана да спаси света, е добре да се замислим как да спаси бедната наша фотография и от какво?

Хайде да определим кое е това, което наричаме “красота”? За целта, нека си представим фотография, която е красива. При някой изплува образ на изумителна роза, при друг – възхитителен залез, трети си представя портрет на красиво момиче. Може ли снимката на собствения ви дом да е красива? Едва ли, макар че заснета на залез слънце, при добра светлина несръчността и нелепостта на формите могат да се скрият зад светлинни и цветови решения. Каква красота може да се крие в утилитарна постройка, която ви се налага да виждате и използвате всеки ден? Никаква. Много по-красиви са цветята, чиято хармония е естествена, а не например рапицата или някои бурен, вкойто се въргалят врабчетата.

Сега, за животните. Любопитно е, защо котенцата са ни така мили, а в същото време новоизлюпените хлебарки са толкова отвратителни, че при всеки всеки съвременен човек възниква само една реакция – да ги размаже. Въпреки, че и котенцата и хлебарките са съвършено равноправни Божи създания, за фотографът не са едно и също, той избира по-красивото. Ако се замислим за причините за този очевиден факт, че ни харесва красивото, а грозното, обратно, не ни харесва, рано или късно ще стигнем до извода, че наслаждавайки се на красотата, съвременния човек се опитва да достигне вътрешна хармония, на разстроените така да се каже от ежедневието вътрешни струни.

Така че от съвременна гледна точка красотата е вътрешно преживяване на хармонията на личността, и затова отделните личности разбират красотата по различен начин. Съществуват и други определения на термина “красота”, но за това после.

Да видим как се разбират думите на Достоевски “Красотата ще спаси света” нашите съвременници. Резултатите от търсенето в Интернет на тази фраза достатъчно пълно характеризират ситуацията: над тридесет хиляди намерени резултата. Но радостта е кратка, фразата се споменава с следните категории: “Шейпинг и фигура”, “Спорт”, “Конкурс за красота Урюпинска”, “Запознанства”, “Маркетинг”, “Престъпления и измами”, “Жълтите страници на Бердянска”, “Партія Зелених України =ФОРУМ=”, “Агропром”, “Съдебната власт и законите” и даже “Тимофеева Фируза Анатольевна”! Представяте ли си! Сега идва Тимофеева Фируза Анатольевна и ще спаси света! А ако Фируза Анатольевна може и да снима, от толкова красота няма да има спасение.

Да видим с какво са заляти фотосайтовете. Освен очевидно отдаващият се подход към красотата в майсторските снимки, ние виждаме и непрестанни, но несръчни опити на новаците също да снимат красивото. Ще спорите ли с факта, че съвременната популярна фотография има своя цел, която е достижима, осезаема и се казва “красива фотография”? Създаването на красива фотография е успех, смисъл на фотографския живот на повечето неизкушени фотографи. Дали е така?

Сайтовете са задръстени с безкрайно количество приличащи един на друг залези, стада котенца, милиони алени рози. А къде са милионите спасени? Да отстраним лошите, некрасиви залези, и да оставим само истинските шедьоври. Даже и в този случай много малко се запомнят изобщо от зрителят, да не говорим за видимо влияние в неговото спасение от това, от което красотата е призвана да го спаси.

Заедно с това съществува още едно тълкуване на това понятие. То принадлежи на Лев Николаевич Толстой в книгата му “Что такое искусство?”. Толстой разбира изкуството като въплащение на доброто. Толстой казва: “Доброто е вечна, висша цел на нашият живот. Понятието красота не само не съвпада с понятието добро, но и по-скоро е противоположно, защото доброто в по-голямата си част е победа над пристрастията, а красотата е в основата на всички наши пристрастия.”

Скоро пуснах за търсене тази фраза в един от фотографските форуми, но резултатите поставиха следната диагноза на нашето фотографско общество: “Ключова дума “добро” Нищо не е намерено”. Ето това е, скъпи мои. Добро във форум за творческа фотография не е намерено. Затова пък красотата е в изобилие. Само че какво струва тази красота без единственото и истинско съдържание? Красотата е сведена до  визуално-необходимия  минимум, до рози и залези, в които няма нито ум, нито сърце. От нея е отстранено най-важното – Истината.

Време е да поговорим за истинските ценности на изкуствата и на фотографията в частност. Надявам се да ме разберете, ако в училище сте проявяли някакъв интерес не само към изкуството, но и към науките. Ако се зададе въпросът кое е общото между физиката и химията, то разглеждайки предметът на изучаване и законите на неговото устройство ще стигнем до извода, че всички науки описват на различни езици нещо единно, независимо от ориентацията си: атоми или космически системи, човешкото тяло или редицата на Фурие. Всички науки ни учат на познанието за истината, във всичките и безкрайни прояви. На същото ни учат и всички религии и това, което е най-близко до нас – всички разновидности на Изкуството.

Истината е непознаваема. Целият наш път са опити да се доближим до Истината, да я докоснем от различни страни и след познаването на междинната истина да осъзнаем, че не само не сме опознали нищо, разбрали сме само примерните и размери, колко огромен е този свят, откриващ се пред нас. Познаването на Истината е истинската цел на Изкуството и фотографията в това число.

Красотата сме превърнали в наркотик – тя не само е желана от нас, но и преследването и се е превърнало в бягане в кръг, от който е невъзможно да се откъснем. Ако красотата е форма на вътрешната хармония, Доброто е форма на отношенията и вътрешната хармония.

Философите от миналото са разбирали прекрасно, какво означава да познаеш Истината и какви последствия може да има за неосъзнатото, лишено от красота общество. Например, Джеронимо Кардано, италиански математик, лекар и философ, живял през 16 век, е смятал, че истината може да е достъпна до малко избраници, а не на целия народ, че трябва да се забранят религиозните дискусии и писането на научни трактати на “народен” език, за да не се разпространява просвещението и да не предизвиква у него възможни вълнения. Разбира се розите и залезите са много по-заблуждаващо народа средство, което сега се наблюдава повсеместно.

Господа, дайте за начало да си кажем: аз не разбирам красотата на залеза, но аз разбирам, че точно аз не я разбирам. И дано Бог ме научи да я разбирам правилно, както и да проумея истинската стойност на моите снимки.

Фотографската идея на вашата снимка не съществува сама по себе си. Искате или не, фотографските идеи на една снимка са подчинени на една голяма Идея, познаването на Истината от вас и вашите зрители. Скъпи мои, доброто! Доброто е инструмента за познаване на истината и именно то ще спаси света. Доброто ще спаси света от злото и нкакви рози и залези  няма да помогнат за това. И слава Богу, в моето търсене се намериха малък брой сайтове с духовна насоченост, където истински разбират смисъла на  фразата: “Красотата ще спаси света”.

Малко история за фотокниги 🙂

За първа фотокнига се смята «Фотографии на морските водорасли на Британските острови» на Анна Аткинс (1799-1871). Излизането на тази книга станало повратен момент в историята на фотографията и издателското дело.

Първият сборник със снимки, първата книга за фотографията публикувана от жена и първата книга отпечатана по метода на фотокопирането. Единственият известен тогава метод на фотопечат бил цианотипията.

Тези сини отпечатъци подхождали прекрасно за илюстрирането на морски обекти и даже им придавали известен шарм. Оригинално библиотечно копие на «Морските водоросли» принадлежало на сър Джон Хершел, изследовател, изобретател на метода на светокопирането и други научни открития.

Едно от 13-те известни копия било придобито от Британската библиотека през 1985 г.

Силно развитие фотокнигите получили в Япония през 20-те години. Вече през 50-те всеки забележим фотограф в Япония имал своя фотокнига. Думата за фотокнига на японски е shashinshu. Днес при задаване на тази дума могат да се намерят множество японски фотокниги.

С разпространението на цифровата фотография думата фотокнига придоби още един смисъл. До това снимките се печатали и лепили в албуми, след това се появили албуми с джобове, запазващи снимките от лепилото и позволяващи преместването им. Такива фотоалбуми със снимките на нашите родители, баби и дядовци могат да се намерят в дома на всеки от нас.

Но когато процесът поевтинял и се опростил, темите на тези албуми започнали да се разширяват: сватби, семейни празници, екскурзии, ежедневните похождения на милото чедо, домашните любимци — всичко станало предмет на снимане. Албумите набъбнали. Неподредените кутии с отпечатани снимки се превърнаха в неподредени кутии с дискове и флашки. Настъпи нова ера в представянето на снимките — полиграфическо отпечатване на фотокниги и албуми. Днес всеки може да създаде свой бук, не само избирайки стила на оформление, но и типа на подвързване, кориците и дори хартията.

Ще приведем като примери няколко коментара от форумите:
«Два пъти сама съм си правила без да съм дизайнер, а до фотошоп не приближавам и на изстрел разстояние. Много съм доволна – получават се отлични подаръци за родителите, които са на Ви с компютъра….» пише muhazeze

«Няма да дам линк, но неотдавна отпечатах своята първа фотокнига. За себе си, по-точно като подарък за приятели. Отнемайки ми 3-4 часа и 30 долара след два дни получих мега ексклузивен продукт, кой ще бъде безценен подарък…» пише drsky

«Мога да кажа като потребител: сигурно е “яко” да се правят фотокниги от екскурзия. Много хора вадят апарата си от калъфчето само през отпуската. И ето, да се подберат правилните снимки, да се оформят и да се направи малка книга е доста по-приятно отколкото да се затрупат измъчените гости с 300 снимки “аз на фона на морето”…” пише piskaich

Съществуват множество ресурси, които предлагат създаване на фотокниги. В каталозите им присъстват множество варианти за печат: меки или твърди корици, различни формати на печат, матова или гланцова хартия.

Покрай фотокнигите в каталозите има възможност да се изработят лъскави списания, календари и картички. Предлагат се готови тематични дизайнерски шаблони по различни теми — вариант за мързеливите. Натискаш автоматично запълване със снимки и книгата е готова. Възможно е получаване и на индивидуални проекти със съвременните фоторедактори, след което готовата продукция може да се изпрати в pdf за печат.
Някои сайтове предлагат на професионалните фотографи продажба в Интернет. Изработената в pdf книга се излага за продажба във виртуална книжарница и при наличие на търсене може да се отпечата в необходимия тираж.

Фотокниги, сватбен фотограф Варна

За поръчки: +359 899 713350 или на имейл info@bbalev.com

Очакваме ви 🙂