Свържи се с мен

Дата за вашето събитие

Свържете се и попитайте дали съм свободен за заснемане на вашата дата. Ще ви дам повече информация относно цени, пакети и продукти и ще отговоря на всички ваши въпроси

    Wedding

    Първи сватбен танц – 6 топ съвети на фотографа

    Какво да правите, когато дойде момента за първи сватбен танц?

    Какви са 6 топ съвети на фотографа за вашият първи сватбен танц?

    Най-вече е важно да му се насладите с цялото си сърце и да се отдадете на момента.

    Има няколко неща, които е добре да бъдат обмислени предварително, когато предстои да помислите за вашият първи сватбен танц. Така ще сте максимално подготвени за коректното заснемане на сватбения си танц. Ще спомогнете за запечатването на един от най-емоционалните и красиви моменти на Вашата сватба.

     

    Първи сватбен танц, професионален фотограф Балин Балев

     

    1.Вашата песен

    Когато изберете песен за вашият първи сватбен танц е добре да я споделите с екипа за фото и видеозаснемането. Това се прави, защото според монтажа понякога се подтиска шума от залата и се оставя да звучи самата песен.

     2. Хореография

    Не забравяйте да предупредите фотографа ако сте подготвили хореография за вашият първи сватбен танц. Снимачният екип трябва да бъде запознат с нея предварително, за да може да я заснеме от правилният ъгъл и най-точно да улови всеки момент.

    Според Вашата хореография се прави разпределение на съответния брой камери в залата и броя фотографи. Те се разпределят така, че на заден фон да бъдат Вашите гости и едновременно да се виждате и Вие.

    Няма да е приятно най-вече за Вас, да сте репетирали хореография с месеци, и накрая да се окаже, че сте заснети в гръб…

     

    Първи сватбен танц, професионален фотограф Балин Балев

     

    3. Специални ефекти

    Друг важен момент, който трябва да уточните предварително със снимачния екип е използването на специални ефекти по време на вашият първи сватбен танц. Тук се има предвид дали по време на сватбения танц ще има цветно осветление или тежък дим.

    Има десетки схеми за разпределяне на такова осветление според спецификата на всяка една зала. Условно от нашият опит знаем, че цветното осветление трябва да е “с гръб” към гостите, странично или да се пада над тях. Така снимащите ще успеят да уловят освен Вашите движения и цветните ефекти.

    Ако решите да използвате друг специален ефект „тежък дим“, това несъмнено ще придаде един по-висок стил и класа на Вашето танцово изпълнение.

    Задължително се консултирайте с човека отговарящ за вашите специални ефекти и уточнете – от какво естество е този дим?

    Единият тип работи на принципа на сублимацията с консуматив „сух лед“. Този дим, изпуснат от машината се стели красиво по земята, и след време се разсейва сам без да причинява замъгляване в залата. Няма миризма и е безвреден.

    Другият тип „дискотечен“ дим наистина е ефектен, но изпълва залата твърде бързо и се получава ефекта „мъгла“, който на снимки и видео не изглежда особено красиво.

     

    Първи сватбен танц, професионален фотограф Балин Балев

     

    4. Най-малките гости

    По време на вашият първи сватбен танц е хубаво да оставите най-малките гости на Вашата сватба при техните родители. Децата са винаги в движение, скачат, бягат и това е нещо напълно нормално. Все пак обаче този момент е единствено Ваш и не е добре да се разваля от подскачащото дете на Ваша близка приятелка, което влиза в кадър.

     

    Първи сватбен танц, професионален фотограф Балин Балев

     

    5. Персоналът

    Задължително коментирайте с управата на ресторанта, поне по време на Вашият първи сватбен танц, обслужващия персонал да се отдръпне и да изчака приключването му. В противен случай представете си да танцувате на фона на преминаващ сервитьор с количка храна или чинии. В друг случай, може да мине пред камерата точно в момента, в който младоженеца вдига булката във въздуха…

    6. Целувките и разговорите

    Хубаво е по време на този красив първи сватбен танц да сведете „страстните“ целувки до минимум. Това е така, защото се правят постоянно кадри. Ако непрестанно се целувате след това ще имате доста брак от снимки с устни тип „рибка“ или няма да се виждате добре.

    Също така, по обективни причини, не са желателни и разговорите по време на танца. Поглед към половинката с усмивка е напълно достатъчен.

     

     

    Първи сватбен танц, професионален фотограф Балин Балев

     

    Ако спазвате тези указания ще имате запечатан един наистина красив момент и спомен от Вашия първи сватбен танц, като младоженци.

    За професионални снимки се обърнете към Балин Балев – сватбен фотограф

     

     

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

    Instagram

    [instagram-feed showbutton=false showheader=false num=7 showfollow=false imageres=true] Последвай ме @BBalev
    Call Now Button