Свържи се с мен

Дата за вашето събитие

Свържете се и попитайте дали съм свободен за заснемане на вашата дата. Ще ви дам повече информация относно цени, пакети и продукти и ще отговоря на всички ваши въпроси

    Wedding

    16 стъпки за организиране на малка сватба

    Какво е организиране на малка сватба

    Искате да планирате организиране на малка сватба и ви е нужен съвет

    Вижте 16 стъпки и съвета за организиране на малка сватба и проблемът ви е решен

    Планирате организиране на малка сватба в тесен кръг? Поздравяваме Ви за решението!

    Има нещо специално в малките сватби, в това да отбележите най-важния ден в живота си само с най-близките си хора. Създава се една приятна, интимна и вълшебна обстановка.

    Малките сватби са една от основните тенденции след 2020 година. Ако преди няколко години да отбележиш своя специален ден с по-малко от 50 човека беше рядкост, днес сватбите в по-тесен кръг придобиват все по-голяма популярност сред младоженците.

    Със сигурност за тази нова тенденция в сватбените събития трябва да благодарим на COVID 19. Масово наблюдавам сватбени двойхки, които избират да направят организиране на малка сватба. Най-често техният сватбен ден включва граждански и/или църковен ритуал плюс фотосесия.

    Интересно лично за мен е, че такива са сватбените събития и в Европа и то далеч преди ерата COVID 19. Наблюдавах уъркшоп на едно от най-големите имена в сватбената фотография – Джери Джионис, който показа снимки от именно такова събитие

    Неговата двойка пристигна на мястото за сключване на ритуал /специална зала в замък, нямаща нищо общо с нашите ритуални зали 😉 /, направиха си малко моменти от подготовките и влизането на младоженеца при булката /вземането на булката/, след доста кратката церемония се отдадоха на снимки с гости и роднини, както и фотосесия само за двойката, с което сватбата реално приключи 🙂

    Има толкова много причини да изберете именно такава сватба. Това е  перфектната възможност да накарате всеки един, който е Ви е уважил, да се почувства специален и да прекара повече време с Вас. Плюс това, по-малкият брой гости Ви дава възможност да подготвите неща, които няма как да реализирате при голяма сватба-  от уникални забавни идеи и изненади до по-персонализирани възможности за меню.

    Организирането на малка сватба Ви дава възможност да проявявате изключителна креативност, когато става въпрос за темата и украсата на тържеството. По този начин Вие ще докоснете гостите си и ще изразите своите личности и любовта си един към друг. Ще можете да създадете една приятна, интимна и много романтична атмосфера за всички близки до сърцето Ви хора.
    За детайлно и пълно организиране на сватба и как да планираме сватба, можете да прочетете тук

    Защо да изберете организиране на малка сватба?

    Преди да вземете това важно решение, разберете какво ви харесва именно в такъв тип тържество. Може би близостта, която се създава между хората? Или пък възможността да проявите повече креативност и да си позволите по-интересна и атрактивна програма? Или може би това е свързано с Вашия сватбен бюджет.

    Причините за организиране на малка сватба са много:

    • Намалява общите Ви разходи. Това е добра възможност да спестите пари, без да губите от качеството. Дори ако бюджетът за сватбата е под средния, Вие си позволявате да наемете отлични специалисти, като добър фотограф и професионален водещ, и да получите висококачествени услуги. Почасово наемане на фотограф можете да разгледате тук.
    • По-специално и интимно усещане. Празникът се оказва много по-искрен, защото го споделяте само с най-близките хора, които Ви познават добре, и чувате само искрени поздравления. На малка сватба можете лесно да разговаряте с всеки от гостите – никой няма да се почувства излишен или лишен от внимание.
    • По-малкият брой гости дава възможност за персонализиране на менюто и изненадите.
    • Можете да обърнете повече внимание на детайлите и дизайна, да използвате нестандартни решения в декора: например, уникална и различна украса, авангардни съдове и текстил, висококачествена флористика – резултатът ще надхвърли очакванията Ви.
    • По-малко хора означава по-малко стрес. Ще се насладите на всеки момент.

    Разбира се, не на последно място, малката сватба Ви дава спокойствие (е, не пълно, но все пак стресът е по-малко 🙂 ).

    Ако вече сте взели окончателно решение и изборът Ви е сватба в по-тесен кръг, най-вероятно се нуждаете от малко вдъхновение и помощ. Гостите може да са малко, но това не означава, че подготовката е лесна.

    С удоволствие Ви представяме нашите страхотни идеи за организиране на малка сватба:

    Изберете по-нетрадиционно и сантиментално място

    Това, че не се налага да поставяте стотици гости под един покрив, означава, че сте свободни да проявявате творчество относно мястото на сватбата. Една страхотна идея е да си кажете „Да“ на мястото, където Вие и Вашият партньор сте се срещнали за пръв път. Това ще направи този специален ден още по-сантиментален и запомнящ се.

    Сватба в кметството

    Спестете пари за незабравимо сватбено пътешествие, като се ожените в кметството. Не забравяйте да проверите максималния брой гости, когато определяте датата си, за да можете да определите кого точно да поканите (и не забравяйте да включите вашия фотограф– човекът, който ще запамети всеки скъп момент от Вашия сватбен ден!)

     

    Организиране на малка сватба, професионален фотограф Балин Балев

     

    Персонализирайте подаръците за гостите

    Накарайте гостите си да се почувстват специални. Отделете малко време, за да обсъдите какво ще накара Вашите близки хора да се усмихнат и изберете подарък с лично послание за всеки един от тях. Той ще им остане като спомен за цял живот и те ще се сещат с усмивка за Вашата приказна малка сватба.

     

    Организиране на малка сватба, професионален фотограф Балин Балев

     

    Бъдете креативни, когато планирате церемонията си

    Организиране на малка сватба не е причина да се откажем от романтична и красива церемония. Напротив, може да я направим още по-невероятна, различна и трогателна.

    С по-малък брой гости младоженците смело могат да отхвърлят традиционните норми за церемония! Действайте смело и изберете място, където ще се чувствате най-добре. Трябва да усетите, че това е Вашето място! Тенденцията за по-малките сватби е да се създаде интимна церемония в тесен кръг, така че всички да могат да се докоснат до магията на Вашия сватбен ден и да Ви наблюдават отблизо.

    Можете да промените обичайния ход на програмата за деня на сватбата и да планирате церемонията не следобед, а в по-късните часове, по залез слънце, когато топлата светлина залива тревата и зеленината на дърветата придобива златист оттенък. Украсявайки мястото със красиви свещи и фенери, ще добавите още повече чар към този момент!

    Организиране на малка сватба сред гората

    Обичате ли приключенията? Може би Вие и Вашият партньор редовно къмпингувате на открито. Това, защо не си кажете „Да“ някъде сред природата? Да, точно така, правилно ме разбрахте! Направете нещо щуро, различно и запомнящо се. Оженете се в гората, като поканите няколко семейства и приятели, които да се включат в „сватбеното приключение“. Прекарайте незабравими мигове сред природата и празнувайте до зори, танцувайки около огъня!

     

    Организиране на малка сватба, професионален фотограф Балин Балев

     

    Организиране на малка сватба на плажа

    Едно от най-тематичните и популярни решения за организиране на малка сватба е да я направите на плажа с тесен кръг гости. За щастие имаме плажове в изобилие, които са подходящи за такъв тип събитие. Добре е предварително да помислите какъв тип желаете да е „вашият“ плаж – популярен и позната локация, или по-затънтен и далеч от любопитни очи.

    И в двата случая ще се наложи да се свържете с концесионера на съответния плаж и да договорите условията за ползване на плажа. Ако сте намерили все пак напълно пуст и безлюден плаж за организиране на малка сватба, помислете за възможните рискове и да сте напълно спокойни от нежелани инциденти. Такива могат да бъдат например летните насекоми. Без достатъчно количество лосион, по-добре не тръгвайте 🙂

     

    Организиране на малка сватба, професионален фотограф Балин Балев

     

    Направете поканите по-лични и персонализирани

    Накарайте приятелите и семейството си да се почувстват още по-специални и ценни за Вас, като се обадите на всеки от тях лично, за да ги поканите на Вашия специален ден. Разбира се, може да им изпратите и покани, ако искате да спазите традицията, а и за да им останат за спомен. Персонализирайте всяка една от тях, за да покажете своето уважение към гостите си.

     

    Организиране на малка сватба, професионален фотограф Балин Балев

     

    Създайте интимно разположение за сядане

    Наличието на по-малко гости позволява много по-интимен прием, при който всеки може да се опознае. Нека всички седнете на една маса. Така Вашите гости ще могат да разговарят помежду си и да се сближат. Не забравяйте да украсите масата, според темата на тържеството, като заложите на свежи и оригинални идеи в това организиране на малка сватба.

     

    Организиране на малка сватба, професионален фотограф Балин Балев

     

    Наемете музиканти

    Да наемеш няколко музиканти на сватбата си е много по-подходящо за малък брой гости и при организиране на малка сватба не е трудна задача. Те ще се насладят на хубавата музика на живо и ще имат възможност да си поръчат любимата песен. Най-хубавото е, че всички желания ще бъдат изпълнение и гостите ще са щастливи и доволни.

     

    Организиране на малка сватба, професионален фотограф Балин Балев

     

    Планирайте интересна вечерна програма

    Особено внимание при организиране на малка сватба трябва да се обърне на вечерната програма. Много булки не искат да имат водещ, защото смятат, че един непознат за тях човек ще бъде излишен на това лично събитие. Но добрият професионалист, напротив, ще помогне да се създаде още по-емоционална атмосфера. Музиката на живо ще бъде страхотна изненада и приятна част от вечерта за Вас и Вашите гости.

    Тук например ваш приятел или приятели с китара ще се впишат отлично във вечерта. Нетрадиционните локации правят също така пренасянето, монтирането и работата на професионална озвучителна уредба доста скъпо и трудоемко удоволствие

    Една от възможностите за забавление вечер може да бъде киносалон на чист въздух. Изберете подходящ параван и дайте възможност на гостите си да се разположат удобно на столове, пейки, фотьойли или на земята (някои го предпочитат), ще подарите на себе си и на тях една незабравима и много различна вечер.

    Организирайте интересни групови игри

    Осигурете на гостите някои забавни занимания, които да ги насърчат да се отпуснат и сближат. При едно организиране на малка сватба е страхотна възможност, семействата на младоженците, както и техните приятели, да се опознаят още повече и да се забавляват заедно. Ако няма твърде много гости, организирайте отделна маса за настолни игри.

    Изберете различни игри: стратегически, логически, пъзели- важното е да е забавно! Но не прекалявайте – те не трябва да са много дълги и твърде сложни! Гостите ще се разделят на отбори и ще играят едни срещи други, а Вие не забравяйте да се погрижите за подаръците за победителите!

    Направете си After party

    Не сте готови да спрете тържеството? Поканете няколко гости на after party в стаята или на някое интересно място и продължете забавлението до сутринта. Все пак съобразете дали няма да смущавате съседите, ако има такива 🙂

    Забавлявайте се заедно

    Това може би е най-хубавата част от организиране на малка сватба! По-малкият брой гости Ви позволява смело да вкарате всички по някакъв начин в действие. В зависимост от това колко малко ще бъде събитието, можете да накарате всеки да си подготви реч или да прочете любимо стихотворение. За по-смелите предлагаме да изпеят песен специално за младоженците или да подготвят забавен танц. Сватбеното тържество ще е много весело и всеки ще се наслади на възможността за изява.

    Създайте си фантастичен сватбен бар

    Персонализирайте още повече сватбения си прием, като създадете уникален сватбен бар, като използвате мебели под наем и други декоративни акценти. Това е един от любимите ни акценти в организиране на малка сватба, ако търсите начини да добавите по-приятна атмосфера и уют към тържеството. Бонус: Малкият списък с гости означава по-малко време за чакане на опашка за следващото Ви питие и повече време за забавление!

    Запечатайте всеки един момент

    Не забравяйте да си правите много, ама много снимки! Запечатайте всеки един прекрасен момента от сватбеното тържество. Хубавото при организиране на малка сватба е, че може да си правите много снимки както по отделно с всеки от гостите, така и всички заедно. Добрите фотографи могат да Ви дадат страхотни идеи за оригинални и щури групови снимки, които ще Ви останат скъп спомен за цял живот.

    „Играйте“ по своите правила

    Голямото предимство на организиране на малка сватба е възможността да я планирате според Вашите собствени правила. Ако организирате тържество в по-тесен кръг, имате пълното право да се откажете от „ненужните“ традиции. Може да си изберете само една шаферка или изобщо да нямате такива. Може да поканите, когото си пожелаете – дори само семейството и кумовете са достатъчни. Не забравяйте, че най-важните хора на сватбата са булката и младоженеца!

    Организирайте Вашата приказна малка сватба и се насладете на най-важния ден от живота си! Позволете си да изберете нетрадиционни и нестандартни неща, действайте смело и се забавлявайте! След като големият ден приключи, създайте персонализиран сватбен албум, който да Ви напомня за невероятните емоции, които сте изпитали. Няма нищо по-хубаво да отворите албума след години и да си спомните за Вашата приказна малка сватба!

     

     

    Автор: Надежда Георгиева

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

    Instagram

    [instagram-feed showbutton=false showheader=false num=7 showfollow=false imageres=true] Последвай ме @BBalev
    Call Now Button