Свържи се с мен

Дата за вашето събитие

Свържете се и попитайте дали съм свободен за заснемане на вашата дата. Ще ви дам повече информация относно цени, пакети и продукти и ще отговоря на всички ваши въпроси

    Wedding

    7-те най-важни сватбени моменти през фотографски поглед

    Кои са най-важните топ 7 сватбени моменти?

    Заедно с останалите подготовки за сватбения ден е добре да се обърне внимание и на още един детайл. Това е именно: кои са най-важните сватбени моменти по време на сватбения ден, за които да внимавате и ще бъдат заснети. Планирането е от значение, защото ще знаете какво точно да очаквате и как ще протече самото събитие.

    Ще бъдете отпуснати и ще се насладите на деня без да се притеснявате от непознати и нови ситуации или пък от насочените към Вас обективи. Подготвяйки се за 7-те важни сватбени моменти, ще дадете възможност на Вашия фотограф да уловят най-ценните Ви мигове, лесно и безпроблемно.

    За цялостно организиране и планиране на сватба и сватбен ден, можете да прочетете тук.

    За перфектно планиране можете да прочетете повече тук.

    Кои са най-важните сватбени моменти?

    Младоженец

    В дома на младоженеца, преди да тръгне, тече подготовка не по-малко важна от тази в дома на булката. Тук се заснемат сватбени моменти от обличането му. Може да получи помощ от родителите си за връзване на вратовръзката, оправяне на яка или папионка. Разбира се, когато е готов следва голямата наздравица с всички приятели и роднини. В тези моменти се улавя страхотната емоция от предстоящото събитие.

     

     

    Кумове

    При кумовете отново има сериозни вълнения и се хващат сватбени моменти с посрещането на младоженеца в дома им. Вдига се голяма наздравица с всички присъстващи, която е център на събитията и предполага множество професионални снимки. Много често кумовете са подготвили изненада за младоженеца. Тук се заснема неподправената емоция от нея. На излизане пред дома им се играе първото хоро, което се води от кума и се заснема.

     

    Булка

    Тук се заснемат множество сватбени моменти преди пристигането на младоженеца. Подготовката на булката включва направата на прическата и грима ѝ. Също момента преди слагането на роклята. Следва обличането на булката с помощта на кумата. Един от най-вълнуващите сватбени моменти е този в който майката и бащата на булката я виждат за първи път в прекрасната рокля, готова да се омъжи. След това се улавят кадри с шаферките, приятели и роднини.

    Младоженецът пристига и тук най-важните моменти са – откупуването на булката и неповторимата емоция, която се изписва на лицето му, когато види своята прекрасна булка за първи път.

    Следва най-голямата наздравица със семействата, а след това са извеждането на булката и хорото пред бащиния дом. Младоженците се качват в автомобила и за да им върви по вода се лисва менче пред него.

     

    Граждански ритуал

    Фотографът е на позиция в залата предварително. Той заснема посрещането на родителите, след това и на кумовете. Важни сватбени моменти са влизането на младоженецът и накрая булката. По традиция в ритуала следват размяната на халките и подписването, които носят много емоции. Весело се изпълнява ритуала с настъпването, след което се отваря шампанско. Вдига се наздравица с кумовете и следва първата целувка на булката и младоженеца. Ако има изнесен ритуал, той повтаря гражданският.

     

    Църковен ритуал 

    Първият момент, който се заснема е така нареченото обручаване и размяната на халките от кумата. Последван е от посрещането в църквата, поставянето на короните и размяната им от кума. След това се обикаля олтара и се отпива от виното. Прави се захранване, а накрая се заснема излизането от църквата. Тук обикновено е подходящ момент за заснемане със всички гости на сватбата.

     

     

    Фотосесия

    По време на сватбения ден много често булката и младоженеца отиват на фотосесия заедно с кумовете, а по желание и шаферките. Тя обикновено се състои на предварително избрана красива дестинация. Позите, които се заснемат в този момент обикновено са по желание на младоженците, но често професионалния фотограф спомага процеса и ги наглася, за да се получат наистина страхотни кадри.

     

    И накрая…

    Ресторант

    В ресторанта основните сватбени моменти, които се улавят “на лента” са посрещането на младоженците и захранването им с питка и мед от двете майки, които са станали тъща и свекърва в този ден. Младоженците разчупват питката над главите си, след което кума отваря “горчивото” шампанско и следва наздравица и първата “сладка целувка”.

    Булката рита менче с червено и бяло цвете, за да се види какво ще е първото дете. По традиция следва кумоватата реч. Следващите сватбени моменти настъпват малко по-късно по време на тържеството. Заснема се първият сватбен танц, а по-късно и танц на кумовете. Водещият кани да излязат на танц и родителите на младоженците.

    Тържеството обикновено е изпълнено с множество игри, една от най-традиционните е надиграване с даровете на кумовете.

    Накрая на програмата на сватбеното празненство се хвърлят букета и жартиера. По желание се изпълнява ритуала с разбулването, а след него се играе булчинското хоро. Обикновено за десерт се оставя най-сладката част – разрязването на тортата.

     

     

    Повече сватбени истории можете да разгледате тук

    За допълнителни въпроси можете да се свържете с мен на info@bbalev.com, или на +359 899 713350 🙂

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

    Instagram

    [instagram-feed showbutton=false showheader=false num=7 showfollow=false imageres=true] Последвай ме @BBalev
    Call Now Button