Свържи се с мен

Дата за вашето събитие

Свържете се и попитайте дали съм свободен за заснемане на вашата дата. Ще ви дам повече информация относно цени, пакети и продукти и ще отговоря на всички ваши въпроси

    Wedding

    Как да имаме страхотни сватбени снимки? 3 лесни стъпки

    Страхотни сватбени снимки?

    Лесно е, ако следвате 3 лесни стъпки за страхотни сватбени снимки

    Така… 🙂
    След броени часове настъпва денят на вашата сватба. Чакали сте го дълго, в продължение на няколко месеца или може би година.  Внимателно сте обмисляли всички детайли по облеклата, украсата в ресторанта, църковният ритуал, тортата, водещи, избор на екип за фотография…
    Обаче помислихте ли как да се подготвите за страхотни сватбени снимки? И тук нямам предвид задължителните грим и прическа за булката или подготовката на младоженеца.
    Забележете, казвам „страхотни“ не случайно. Домовете или местата за снимки изглеждат готови да посрещнат гости и снимачният екип, но дали е така в действителност?
    В тази статия ще посоча няколко важни момента от тази често пренебрегвана задача за да получите наистина страхотни сватбени снимки 🙂

    Подготовките на булката и младоженеца

    Това е често началото на снимачния процес. В домовете на булката и младоженеца винаги има весела трескава суетня от сутринта. С добро настроение започват първите подготовки за сватбения ден. В очакване на роднини и гости, приготвяне на кетъринга, началният час за гримьор и фризьор и т.н. Ще пристигне и снимачният екип, който да направи вашите страхотни сватбени снимки. Предварително е определена една от стаите, която ще бъде център на заснетите събития. Най-добре е тази стая от дома на булката/младоженеца  да бъде максимално разчистена от всичко излишно. Ама буквално от всичко. Един приличен стол, малък шкаф и едно огледало са напълно достатъчни.

    Често хората пропускат, че именно в тази стая предстои да се съберат максимално много хора. Всеки ще иска да види булката и да се снима с нея. Всеки ще иска да ги види с младоженеца. В даден момент се оказва, че на една площ от 10-12 кв.м, се опитват да влязат средно около 30 души. Това разбира се е невъзможно. Има непредвидени препятствия като столове, бюра, компютри, стерео-уредби, гардероби, спални и други подобни. Сега си представете задачата пред фотографа, чиято задача е да направи страхотни сватбени снимки. Затиснат от морето от хора защото всички по инерция застават пред него. Но трябва да заснеме първите моменти от влизането на младоженеца, първата целувка, намирането на скритата обувка и поставянето й…

    Подготовката на младоженеца в дома му и снимките с приятели и роднини, също са често подценявани. Но защо младоженеца да „страда“ от липса на хубаво заснети моменти и страхотни сватбени снимки в най-важният си ден?

     

     

    Не е добре да разнасяте и разчиствате мебели в деня на сватбата, това можете да го направите един ден предварително, или като компромисен вариант рано сутринта на сватбения ден. Например можете да се уговорите с някой любезен съсед да ви ги съхрани за много кратък период. Така ще имате чиста и готова за снимки стая, както при булката, така и при младоженеца, готова да побере и достатъчно хора, а и ще има предостатъчно пространство пред фотографа за да съхрани важните моменти от различни ракурси.

    Извеждане на булката от дома

    Това е според мен е един от най-подценяваните моменти за страхотни сватбени снимки, като екстериор и бекграунд за снимки. Често се налага да снимам извеждане на булки от апартаментите на техните кооперации, или много забавният и весел ритуал с изпитанията на които подлагат младоженеца пред вратата на апартамента на булката. Но какво имаме нерядко във входовете и етажните пространства – неугледни електрически табла със залепени сметки за етажната собственост, недобре боядисани стени, осветлението на тавана непочистено от месеци…Никак няма да изглежда добре на снимките ви да има дупки в мазилката. Но има решение и то с минимални или почти никакви инвестиции.

    Напоследък входовете и етажните пространства особено на по-новите кооперации се подържат, и все по-рядко се наблюдават гореспоменатите проблеми. Тези от вас, които са избрали да извършат всички ритуали в красив ваканционен комплекс, или които живеят в къщи с дворове, нямат тези главоболия. Електрическото табло на етажа лесно можем да покрием с плат на който има подходящ и красив надпис. Осветлението на тавана също лесно можем да почистим. Дупките в мазилката по стените лесно можете да скриете с балони или весели надписи като: „булките свършиха“, „елате утре“, „приемаме подкупи/откупи всякакви“, „помисли, не е късно да се върнеш“, „вход само за кумата“, „ако искаш булка – плащай веднага“ и много други. Недобре боядисаният стълбищен парапет, лесно можете да прикриете с едно добро количество балони или цветни ленти, с надпис „сватбен ден“ или „младоженци“ например.

     

     

     

    Идваме и на следващия момент, когато е извеждането на булката от самата кооперация. Тук в 90 % от случаите съм се сблъсквал със следното, което пречи да имате страхотни сватбени снимки: тоталното облепяне на фасадата на входа с всякакви обяви, съобщение от ВИК и Енерго, некролози и т.н. А точно в този момент се случва нещо доста емоционално, а именно ритуалното предаване на булката от нейния баща /има случаи когато кумът или брата на булката я извеждат/ на младоженеца. На фона на този вълнуващ и за двете семейства момент, фасадата на входа налепена с всевъзможни обяви, не изглежда никак добре.

    Какво можете да направите – най-лесно да се обадите и ангажирате почистваща фирма, която срещу заплащане на хонорар за няколко часа да приведе фасадата на входа на кооперацията в приличен за снимки вид. За това можете да ангажирате и доброволци от вашите близки, и с дружни усилия да свършите същото. Изборът тук е изцяло ваш, но все пак мисля, че щом четете тази статия искате да имате страхотни сватбени снимки. Тъй като дейността по почистването е хубаво да бъде поне два дни преди щастливото събитие, задължително известете и помолете всичките си съседи в никакъв случай да не лепят нищо до сватбения ден, а защо не и занапред.

     

     

    След извеждането на булката и предаването й на младоженеца, задължително се извива и първото хоро. Има много весело настроение, традиционна народна музика от музикантите, хорото върви, всички се хващат, фотографа снима непрекъснато за вашите страхотни сватбени снимки…и в този прекрасен миг на заден фон на снимките се виждат улични боклукчийски казани или паркирани автомобили /често немити и прашни/. Тук хубавия момент е вече изгубен. Има едно вътрешно притеснение, когато се разглеждат тези фотографии, и хубавият спомен постепенно е изместен от чувството на неудовлетвореност.

    Но има и решение и за този проблем. Тук е добре да се включат повече мъжката част от близките. Няколко човека са достатъчни да преместят уличните казани за боклук на близко разстояние без да им причиняват имуществени вреди. Повечето са и с механизми с колелца и преместването им не е трудна задача. Ако казаните принадлежат на хранителен магазин или на заведение, помолете управителя на обекта. Никой няма да ви откаже след като ви предстои такъв хубав повод, особено и ако ги почерпите за добре свършената работа и за отзивчивостта.

    С непосредствено паркираните автомобили задачата е малко по-сложна, но не е невъзможна за изпълнение. Тъй като най-често сватбените събития са в почивни за повечето хора дни, потърсете съседите които най-често спират около и пред входа. Помолете ги временно да преместят автомобилите си, за да има достатъчно място за вашите гости при извеждането на булката. Хубаво е да предупредите и тях, когато идват за нейното вземане, да не паркират те на опразненото пространство. Така усилията ви ще са били напразни. Разбира се, ще почерпите и вашите любезни и готини съседи за това, че са допринесли да имате красиви снимки. И те наистина ще бъдат такива.

    Булката и младоженеца се качват в булчинската кола, майката на булката лисва менче с вода за да им върви и за късмет, и сватбата започва!
    Извършвайки горните задачи като предварителна подготовка можете да бъдете сигурни, че ще имате страхотни сватбени снимки, които да показвате с гордост на всички.

    Ако имате допълнителни въпроси или желаете да ви съдействам за едни истински страхотни сватбени снимки, винаги можете да ми пишете на
    info@bbalev.com, или да ме потърсите на

    +359 899 713350

    Автор: Балин Балев

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

    Instagram

    [instagram-feed showbutton=false showheader=false num=7 showfollow=false imageres=true] Последвай ме @BBalev
    Call Now Button