Свържи се с мен

Дата за вашето събитие

Свържете се и попитайте дали съм свободен за заснемане на вашата дата. Ще ви дам повече информация относно цени, пакети и продукти и ще отговоря на всички ваши въпроси

    Wedding

    Как се прави съвременен годеж? 4 основни стъпки

    Предстои ви да направите съвременен годеж?

    Научете етапите за съвременен годеж в тази статия

    СЪДЪРЖАНИЕ

      1. Преди да се сгодите
      2. Планиране на предложението
      3. Самото предложение
      4. След предложението

    Знанието как да се сгодим включва повече от това да се планира романтично предложение или купуването на годежен пръстен. Двойки, които планират как да придвижат връзката си една стъпка напред ще се чувстват по-уверени за техния съвременен годеж. Те лесно ще се обвържат с всичко, което простичкия въпрос “Ще се омъжиш ли за мен” репрезентира.

    Съвременен годеж, професионален фотограф Балин Балев

    Преди да се сгодите

    Дългото планиране на младоженеца преди да й поиска ръката може да спомогне самото предложение за брак да протече безпроблемно. Така никой от двамата няма да се почувства неудобно или несигурно. Не всички предложения са еднакви и всяка двойка трябва да намери свой собствен начин да се сгоди и да направи съвременен годеж.

    Тези стъпки ще ви помогнат ако скоро предстои този страхотен момент.

    Готовността за брак

    Първото нещо, което всяка двойка трябва да направи, когато обмислят да се оженят е да определят дали са готови или не да се сгодят. Също трябва да преценят дали са готови да се обвържат за цял живот и да се отдадат един на друг докато смъртта ги раздели. Могат ли да изградят живота си заедно? Това ли е моят човек? Всеки от двамата трябва да си зададе подобни въпроси преди да предприеме следващата крачка във връзката.

    Обсъждания на брака

    Преди да се подари пръстена и да се разменят обещанията е добре двойката да седне и да обсъди готовността си за обвързването един с друг. И двамата трябва да са готови за отговорностите в брака, включващи неща като финансовите въпроси, отношенията със семействата, къщните задължения и други. Ако нещата се обсъдят преди годежа всеки от двойката по-добре разбира предпочитанията на другия в много отношения. Това показва респект и уважение.

     

    Съвременен годеж, професионален фотограф Балин Балев

     

    Планиране на предложението

    Планирането на предложението за брак отнема време, търпение и внимание към детайла. Първо трябва да се реши какъв тип ще бъде предложението: романтично място само за двама ви, предложение пред ваши близки или непознати хора, написване на поема, екстремно преживяване и т.н. За някои двойки най-доброто предложение е това, което идва по време на празници като Коледа или Свети Валентин. Друг вариант е да се случи по време на ваканция заедно.

    Избиране на пръстена

    След като двойката е решила, че годежа е правилното нещо и за двамата, мъжа може да започне с избирането на годежния пръстен. Тук той трябва да прояви наблюдателност, какво харесва тя и какви са другите пръстени, които носи и да се съобрази с това. Винаги може да разчита и на помощ от най-близката й приятелка. В някои случаи двойката избира пръстена заедно.

    Независимо как се избира пръстена, трябва да се помисли за следните неща:

    • Цените на годежните пръстени и бюджета, който може да се отдели
    • Дизайна на годежния пръстен – типа метал, злато или бяло злато, каратите и формата на диаманта
    • – Дали пръстена да бъде с диамант или не

    Избиране на локацията за предложението

    Това къде точно ще се случи предложението, определя каква ще бъде емоцията от него. Най-честите начини за предложение са следните:

    • – Само двамата
    • – “Само ваше” място от спомените ви заедно
    • – С приятели и семейство
    • – Ще се състои нещо екстремно
    • – Сред тълпа от непознати хора

    Предложението може да се състои на семейно събиране, по време на празници, специален ресторант или под звездите… Има множество места и начини за този изключително вълнуващ момент.

    Публично или насаме

    Предложението може да е публично или насаме. Публичното предложение включва задаването на въпроса пред други хора и рискът да се получи негативен отговор пред всички тези хора. Предложението в спокойна обстановка насаме е съвсем различно изживяване.

    Повечето двойки обявяват тържествено годежа си пред приятелите и семейството си след като се сгодят. Това може да се случи на специално организирана за това събитие вечеря.

    Избиране на подходящото време за предложението за съвременен годеж

    Датата на предложението може да добави допълнителна уникалност на самото събитие, но най-добрата дата е тази, която е правилна за дадената двойка, а това е строго индивидуално. Все пак някои от по-популярните дати за годеж са:

    • – Свети Валентин
    • – Годишнина от първата среща
    • – Рожден ден
    • – След паметен момент, като завършване например
    • – Нова година или Коледа

    Самото предложение

    Както казахме планирането е важна част от предложението за брак към любовта на живота ви, но най важна е частта със самото предложение.

    Задаването на въпроса

    Най-кратката стъпка от целия процес е самото задаване на въпроса. Само няколко секунди, след което емоциите настъпват с пълна сила и преживяването е страхотно. Когато тя каже своето “Да!” вече се знае, че всичко си е струвало. Ако двойката е готова да се сгоди и всичко е внимателно планирано не би трябвало да има какво да се обърка по време на самото предложение за брак.

    Запазете момента

    За да запазите момента завинаги е добре да наемете професионален фотограф. Двойките искат да съхранят миговете си от техният съвременен годеж и понякога се усамотяват, за да се порадват на новия си статус. Може за кратък миг да запазят в тайна своето съдбоносно решение.

     

    Съвременен годеж, професионален фотограф Балин Балев

     

    След предложението

    Обикновено се обявява публично пред всички близки, приятели и познати. Семейството естествено научава първо. Това е времето в което споделяте своята радост с всички.

    Обявяване на годежа

    В идеалния случай родителите са първите, които научават. След това са братя сестри и останалата част от фамилията. Следват приятели, близки и накрая познати. Време е да се изберат кумове и да им се съобщи.

    Празнуване на годежа

    Най-често двойките организират официална вечеря на която са поканени най-близките, за да се почерпят по повод техният съвременен годеж. На тази вечеря могат да се спазят и стари български традиции при желание от страна на бъдещите булка и младоженец.

    За повече въпроси, или ако желаете да се възползвате от услугите на професионален фотограф можете да се обърнете към професионален фотограф Балин Балев

    info@bbalev.com

    +359 899 713350

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

    Instagram

    [instagram-feed showbutton=false showheader=false num=7 showfollow=false imageres=true] Последвай ме @BBalev
    Call Now Button