Свържи се с мен

Дата за вашето събитие

Свържете се и попитайте дали съм свободен за заснемане на вашата дата. Ще ви дам повече информация относно цени, пакети и продукти и ще отговоря на всички ваши въпроси

    Wedding

    Как да изберем дата за сватба

     

    Можете да планирате сватбата си около локация, сезон или специална дата. Ако искате определено място е добра идея да резервирате доста време предварително. Обмислете бюджета за сватбата, възможността на гостите да дойдат и колко време ще ви трябва, за да планирате всичко. Запомнете, с годеника си ще празнувате тази дата до края на живота си, така че я изберете мъдро.

    1.Помислете за специална за вас двамата дата

    Много сватбени дати са свързани със специални дни като рожден ден, първия ден в който сте се запознали, първа любовна среща, първа целувка и много други. Ако искате специфична дата уверете се, че ще запазите желаното от вас място на време, защото хубавите локации се резервират с месеци предварително.

    2.Планирайте около сватбеното пътешествие

    Ако сте решили точно кога и къде ще бъде меденият ви месец, можете да изберете дата за сватбата, която да е близка до точно този период от годината. Няма по-хубаво нещо от това да продължите сватбената емоция на една страхотна дестинация след сватбата. В някои случаи, можете да поканите и сватбения си фотограф с вас, за да ви направи професионална следсватбена фотосесия на пътешествието ви.

     

    Сватбен фотограф Варна

     

    3.Помислете за деня от седмицата

    По традиция най-предпочитания ден за сватба е събота, тъй като най-много хора са свободни тогава. Тук трябва да знаете, че на някои дестинации съботния ден е и най-скъпият. Ако решите да се омъжите в делничен ден, това може да се окаже добре за бюджета за сватбата. Много двойки по тези съображения предпочитат петък, неделя или дори средата на седмицата. Близките и приятелите би трябвало да успеят да съобразят графика си с това решение.

    4.Изберете си сезон или месец за сватбата

    Ако не държите на точно конкретна дата, можете да помислите за любимите си периоди от годината. Има ли специфичен месец или сезон в който бихте искали да се омъжите? Периода, който ще предпочетете ще повлияе на избора на мястото, на креативните ви сватбени снимки, цветовете, темата за сватбата и дори менюто, така че е важна стъпка. Когато изберете сезона, ще можете и да решите по-лесно кой ще е месеца, а после и датата.

     

     

    5.Проучете времето

    След като си изберете месец и дата за сватбата, започнете да проучвате какво е било времето миналата година и какво се очаква да бъде времето тази година. Ако е достатъчно близо до датата, прогнозите вече трябва да са сравнително точни. Вземете под внимание и как ви се иска да изглежда дестинацията, на която сте решили да направите вашата сватбена фотосесия – дали ще е есенен прошарен фон, пролетен отрупан с цъфтежи или пък “зеленото” лятно време, а защо не и красивите корони на дърветата без листа по тях, през зимата.

    6.Решете дали искате сватбата ви да е на открито или закрито 

    Ако искате сватба на открито, съвсем естествено, задължително трябва да вземете предвид сезона. През пролетта и есента е много вероятно “да ви провърви по вода”, а през зимния сезон закритата локация си е задължителна. Началото на лятото, когато все още не е изключително горещо е един от най-предпочитаните моменти за сватба.

     

     

    7.Дайте си сметка колко време искате да сте сгодени

    Тук натежава въпросът: От колко време ще имам нужда да планирам сватбата? Ако се сгодите през пролетта и идеалния ви момент за сватба е отново през пролетта, това означава, че ще бъдете годеници една година. Ако прецените, можете да скъсите този период на шест или седем месеца в зависимост от датата, която сте си избрали.

    8.Вземете под внимание бюджета за сватбата

    При избиране на датата за празненството ви трябва да знаете, че е много по-скъпо да се омъжите през лятото отколкото през всеки друг сезон. Много от хубавите и предпочитани места за сватби са изключително заети през този период от годината. Затова както казахме, ако все пак решите, че летния сезон е вашето перфектно време за сватбата, трябва да резервирате от рано, но и да знаете, че този избор струва по-скъпо от друг.

     

     


    Не правете компромиси с любимото си място и дата. Насладете се на процеса на избиране и планиране на голямото събитие, защото то е само веднъж в живота. Не забравяйте, че трябва да откриете и най-добрия сватбен фотограф, за да запечата спомените ви.  

     

     

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

    Instagram

    [instagram-feed showbutton=false showheader=false num=7 showfollow=false imageres=true] Последвай ме @BBalev
    Call Now Button